• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücre boş ise yan hücredeki değerleri silme hk,

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

TiOr

Excel Dostu
Aldığı beğeni
210
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,
Öncelikle hayırlı cumalar dilerim.
Ekte paylaştığım örnek dosyamda G sütünunda bulunan hücrelerin tamamını dikkate alarak boş olan hücrelerin yanında bulunan yani H sütununda bulunan değerleri iki farklı yöntemle sildirebilir miyiz?

1- Makro atayarak ve butona atayarak,
2- Sayfanın kod kısmına Worksheet_Change olayı ile otomatik kendisi işlem yaparak,

Her iki yöntemide değerlendirerek dosyamda işleme alacağım.

Kıymetli desteklerinizi talep eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

Konu Sahibi
Hayırlı cumalar.
Alttaki change yöntemi.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Refaz Hocam Selam,
Geç dönüşüm için kusura bakma.
Bu kod çalıştı fakat şöyle bir durum var.
Sayfanın kod kısmında otomatik sıra no alabilmem için aşağıdaki kod var.
Bu kodu tam olarak nasıl yerleştirsem uygun olur?
Üste yerleştirdim çalıştı, alta yerleştirdim çalıştı fakat farklı bir kaç satırı delete yaptığımda debug hatası veriyor çalışıyor ama a sütunundan veya b sütununda veya farklı bir sütundan hücreyi sildiğimde hata alıyorum. Silme işlemi bazen yanlış veya fazla veri girildiğinde userform üzerinden yapıyorum öylede denedim yine hata aldım sanırım yerleştirme işlemini beceremedim.
Yardımcı olursanız sevinirim. Olmadı diğer kodu kullanacağım. Teşekkürler.

HTML:
Kod:

Merhaba abey.
Silme işlemini userformdan yaptığınız için change olayına gerek yok gereksiz yavaşlar.
Sıra no ekleme olayı döngüsüz yollarla yalılır birkaç töntemle hızlıca ve kendi kullandığım kodda var.
Dosha ekleyip açıklarsanız userformu felan müsait olunca bakarım biraz üşütmüşüm halsizim :(

Konu Sahibi
Merhaba abey.
Silme işlemini userformdan yaptığınız için change olayına gerek yok gereksiz yavaşlar.
Sıra no ekleme olayı döngüsüz yollarla yalılır birkaç töntemle hızlıca ve kendi kullandığım kodda var.
Dosha ekleyip açıklarsanız userformu felan müsait olunca bakarım biraz üşütmüşüm halsizim :(
Hocam tamamdır,
Sizi daha fazla yormayım.
Çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin.

Bunu kullanacağım;
HTML:
Kod:

Teşekkür ederim.
Hayırlı akşamlar...

Sağol abey.
Ben yinede sıra ekleme kodu eklerim bugün nasipse.

Konu Sahibi
Abey sadece dolu satırlar için heralde sarı no verdireceksiniz.Bunun için alttaki örnekleri hazırladım biri hızlı biri normal kod ile.

HTML:
C#:

HTML:
C#:

Birde arşivimdeki topluca satır no ekleme dosyalarını ekledim incelersiniz diye.
Kendim evaluate olanı kullanıyorum tabii kendi dosyanıza uyarlamak gerekebilir.

Konu Sahibi
Tamamdır Refaz Hocam,
Çok teşekkür ettim. Emeğine sağlık..
Varol, selamlar, syg...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri