• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Hesap Ekstresi

turgay1983

Yeni Üye
Aldığı beğeni
21
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhaba
arkadaşlar
uzun süredir üstünde çalıştığım proje bitmek üzere sadece 2 işlem kaldı ama maalesef bir türlü çözemedim
1. cari hesap ekstresi. cari hareketler de koda, ada ve şubeye göre aynı anda arama yapıyor yalnız. tarih sütunu girince sadece iki tarih arasın da raporluyor.
2. ise projeyi başka bilgisayarlarda ve başka excel de açılmıyor

Ekli dosyalar

Ofiste ve excel de varsayılan olarak yüklü gelmeyen nesne eklediyseniz formlara genelde o yüzden açılmıyor. En yaygın örneği DTpicker.

64 bit Office kullanılan bilgisayarlarda açmayabilir. Bununla ilgili kalıcı bir çözüm üretildi mi bilgim yok.

"32 bit Office sürümünde derlenen eklentileri veya MDE dosyalarını 64 bit Office sürümünde (veya tam tersi) kullanamazsınız."

Kaynak
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
64 bit Office kullanılan bilgisayarlarda açmayabilir. Bununla ilgili kalıcı bir çözüm üretildi mi bilgim yok.

"32 bit Office sürümünde derlenen eklentileri veya MDE dosyalarını 64 bit Office sürümünde (veya tam tersi) kullanamazsınız."

Kaynak
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
peki bu dosyada Hesap ekstresi nasıl oluşturacağım

Dosyanızı biraz kurcaladım. 32 bit ve 64 bit ofislerde denedim. DTpicker kullanımı sorun çıkartıyor. İnternette araştırdım ama ben çözüme gidemedim. Bilen bir arkadaşımız olabilir ya da alternatif çözüm üretmeniz gerekecek.

Dosyanın açılmama sebebi
mscomct2.ocx dosyasının;
32 bit ise %windir%\System32\
64 bit ise %windir%\SysWOW64\
klasöründe olmamasından kaynaklanabilir, ya da unregister-register yapılması gerekebilir

mscomct2.ocx dosyasını
32 bit ise C:\Windows\System32\
64 bit ise C:\Windows\SysWOW64\
klasörüne kopyalayın,
Komut Istemi üzerinde sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın,
Açılan pencerede:
64 bit ise regsvr32 C:\Windows\SysWOW64\mscomct2.ocx
32 bit ise regsvr32 C:\Windows\System32\mscomct2.ocx
komutunu uygulayın
Not: mscomct2.ocx dosyasını netten indirmeniz gerekebilir
Konu ile ilgili indirme sitesi gibi Forum dışı kaynaklarla ilgili güvenlik açıkları nedeniyle Link vermem doğru bir yönlendirme olmaz
Ayrıca bahsettiğim çözüm kesin çözüm olmayabilir, denemek sizin tercihiniz olmalı...

Konu Sahibi
mscomct2.ocx dosyasını
32 bit ise C:\Windows\System32\
64 bit ise C:\Windows\SysWOW64\
klasörüne kopyalayın,
Komut Istemi üzerinde sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın,
Açılan pencerede:
64 bit ise regsvr32 C:\Windows\SysWOW64\mscomct2.ocx
32 bit ise regsvr32 C:\Windows\System32\mscomct2.ocx
komutunu uygulayın
Not: mscomct2.ocx dosyasını netten indirmeniz gerekebilir
Konu ile ilgili indirme sitesi gibi Forum dışı kaynaklarla ilgili güvenlik açıkları nedeniyle Link vermem doğru bir yönlendirme olmaz
Ayrıca bahsettiğim çözüm kesin çözüm olmayabilir, denemek sizin tercihiniz olmalı
dedikleriniz yaptım yalınız excel dosyasına daha hiç bir şey yapmadan aşağıdaki hatayı veriyor
1671235816727.png

Merhabalar sanırım registry den tanitmaniz gerekiyordu emin değilim ama nette detaylı bi arastirma yapınız. Bir zamanlar bende aynı sorunu yaşamıştım bı sekilde cozulmustu ama hatirlamiyorum adımları.

Geri