• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hesap Defteri ListView Sorunu...

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

SonOsmanlı

Yeni Üye
Aldığı beğeni
21
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba değerli Hocalarım,
Ben basit bir Hesap Defteri Programı yaptım bunu ListBoxlı yaptığımda bir sorunla karşılaşmadım..
İstedim ki bunu birde aynı kodlarla ListViewle yapmak istedim ama bazı sorunlarla karşılaştım.
Konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var.Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

Sayın hocam tam olarak ne yapacak sınız?
Dosyada listview ve tarihler var.Ayrıca litview ile bir sürü kod var formda ve çokta zor değil.Analamdığım tarihler filtrelenecekse alttaki gibi neden kod yazdınız?Zaten böyle yazılmaz ve neden selected kullandınız?
Yinede biraz kurcalayayım.

Dim selectedItem As ListViewItem = ListView1.SelectedItems(0)

Neyse aklınızda olması için listview başlıklarını UserForm_Initialize içine yazın.
Hatırladığım kadarıyla önceki konularınızda ben öyle ekliyordum ama siz uygulamıyorsunuz.

Zaten listview zor değil ama gördüğüm kadarıyla zorlaştırmışsınız :)

Konu Sahibi
Neyse aklınızda olması için listview başlıklarını UserForm_Initialize içine yazın.
Hatırladığım kadarıyla önceki konularınızda ben öyle ekliyordum ama siz uygulamıyorsunuz.

Hocam bu programı ListBoxla yaptım problem çıkarmadı ben aynı kodları alarak ListBox yerine ListView kullanarak yapayım dedim ve kısadan ListBoxları ListView olarak değiştirdim.Tabi hata verince de kurcalaya kurcalaya karıştırdım...Ondan dolayı size danışma gereği duydum...
Şimdi sizin yaptığınızı da indirdim fakat;
mysum = mysum + IIf(.ListItems(ii).SubItems(3) = "", 0, Mid(.ListItems(ii).SubItems(3), 2)) 'borç tutarı
bu hatayı verdi...
Aşağıda ekran görüntüsünü attığım şekilde Filtrele dediğimde veriyor.

Konu Sahibi

Hocam alt tarafta toplamlarda gelmiyor...

mysum = mysum + IIf(.ListItems(ii).SubItems(3) = "", 0, Mid(.ListItems(ii).SubItems(3), 2)) 'borç tutarı
bu hatayı verdi...
Bende hata vermemişti ve toplamıştı.Mid kullanmamdaki amaç format kullanmışsınız ve bende sayının en başına ? İşareti koyuyordu.Kısaca gif eklerim çalıştığı biçimde ve bu formatı kaldırıpta denerim yada bsşka format ekletim siz tam bilmiyorum ama formatcurrent gibi bişey eklemiştiniz.Bu sıkıntı.
Öncedende yazdığım gibi listview zor değil initialiaze ye başlıklar eklenip arama yada listelemede döngü ile veriler slınır subitems vs... kullanılıp zaten kslıp hep aynı.Biz yardım ederizde birden sanki daha önce çok defa listview konusu açtınız zannettim ve dosyanızdaki hataları görünce yazdım :)

Yolladığım dosya bende gifteki gibi çalışıyor.
Tekrar düzenleyip ekleyeceğm.

zzz.gif

Toplamları döngü içine aldım.
isterseniz mysum ve Dsum bunlara Cdbl ekleyebilirsiniz döngüde.Çalıştığı için eklemedim.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Toplamları döngü içine aldım.
isterseniz mysum ve Dsum bunlara Cdbl ekleyebilirsiniz döngüde.Çalıştığı için eklemedim.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Çok teşekkür ederim değerli Hocam...
formatcurrent para birimini göstersin diye yaptım..Bu ListBoxta oldu ama burada (?) şeklinde geldi...
Altta listboxlarda olduğu gib görünsün istedim...Ben ListViewi seviyorum ama çok takılıyorum onda..
Birde sayın Hocam ListBox ve ListView içindeki bilgileri istediğimiz sütunu sağa veya sola yaslayamıyor muyuz.?
İlginiz için tekrar çok teşekkür ederim..

Çok teşekkür ederim değerli Hocam...
formatcurrent para birimini göstersin diye yaptım..Bu ListBoxta oldu ama burada (?) şeklinde geldi...
Altta listboxlarda olduğu gib görünsün istedim...Ben ListViewi seviyorum ama çok takılıyorum onda..
Birde sayın Hocam ListBox ve ListView içindeki bilgileri istediğimiz sütunu sağa veya sola yaslayamıyor muyuz.?
İlginiz için tekrar çok teşekkür ederim..
Rica ederim abey.
Tam bilmiyorum ama listviewde ilk sütun sadece sola yaslanıyor ama diğerleri her tarafa yaslanıyor biliyorum.Başlık ekleme kodlafının sağ tarafına ekleniyor kod yada özelliklerden.
Listboxta olmuyor biliyorum ama sayın Halil hıcamız space gibi bir koflarla boşluklar ekletip yapıyordu.
Para birimi için ise başkayol deneyeyim sizin için.

Denedim ve uyarı verdi listview ilk sütun solda olmak zorunda diye.
Resimdeki rakamlar sütun genişlik ve sağındakilerde yaslama olayları.
Screenshot 2023-10-20 144011.png

Parabirimiiçin çözüm bulamadım ama alttaki gibi isterseniz ekleyin.
Yada yeni konu açın belki çözen olabilir.
Kolay gelsin.

listItem.SubItems(3) = Format(sh.Cells(i, 5).Value, "#,##0.00 TL") 'Borç

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri