• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Haziran ayınGüncel Döviz Kurları Aynı geliyor.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
144
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlar,

Ek'te göndermiş olduğum dosyamda haziran ayına kadar döviz kurlarım normal geliyordu ama haziran ayında ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere aynı hep aynı gelmiş.

Bununla ilgili kodlarım module 1 ve döviz kuru userfomda bulunmaktadır.

Konuyla ilgili desteğinizi rica ederim.

1686479795217.png

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Konu Sahibi
Merhaba Sayın Refaz,

Filtreler ile alakası yok ben sadece yanlış kur geldiğini fark edince excel de hangi tarihlerde aynı gelmiş onu kontrol etmek için filtre yaptım.

Userformdan internetten verileri çektiğim zaman aynı geliyor haziran ayı . Bu userformu da sen yapmıştın zaten üstad.

12.06.2023 tarihinin kurunu çekiyorum 31.05.2023 tarihinin hala kuru geliyor.

1686549829945.png

Filtreli olunca alt alta ekleme olmamıştı bende ondan yazdım.Yinede uygulayın dediklerimi.Veriler karışık geldiği için kontrol etmedim bakarım tekrar.

Az önce denedim doğru geliyor resimleri kontrol edin.
Bugün için yaptım Cuma günününküler geldi sayfaya baktım en son cuma veriler geliyor ordada.
1.jpg

2.jpg

Konu Sahibi
Merhaba Üstadım,

Evet doğru geliyor ama benim bilgisayarda 6. ayları hep aynı getirmiş ve hala daha aynı getiriyor. Bu neden olabilir ki anlamadım.

Çok düzgün bir şekilde çalışıyordu ki kodları ve formu da sen yapmıştın üstad.

Gerçekten çok ilginç.

1686560670389.png

Bilemiyorum.internetten veri çekme kodları bana ait değil ve diğer herşeyi ben yaptım gibi.Normalde sorun olmamalı ama bilmiyorum neden oluyor.Akşam tekrar bakayım bir.

Konu Sahibi
Bilemiyorum.internetten veri çekme kodları bana ait değil ve diğer herşeyi ben yaptım gibi.Normalde sorun olmamalı ama bilmiyorum neden oluyor.Akşam tekrar bakayım bir.

Sana zahmet üstadım. İlginç tarafı senin pc de güncel verileri getiriyor ama bende mayıstan sonra takılıp kaldı

Konu Sahibi
Emin değilim ama Function Webdoviz kodundaki alttaki kod yerine en alttaki format yazan gibi deneyin.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Merhaba Üstadım,

Teşekkür ederim. Söylediğin şekilde kodları değiştirdim ama sadece 12 ve 13 üncü günlerin kurları doğru geliyor

Önceki günlerin kurları aynı geliyor.

Çok ilginç gerçekten Çalışan kodlarım çalışmamaya başladı.

1686640682286.png

1686640323231.png

Konu Sahibi
Merhaba Üstadım,

O kodları değiştirmesem bile ayın 12 sine kadar 31 mayıstan gelen kurların aynısını geliyor. Bugünün tarihini çektiğim zaman normal kur geliyor.

1 ila 12 tarihleri arasında ne var bilemedim.

1686641126549.png

Arşivimde olan bir dosya ekledim buda aynı siteden çekiyor ve gifteki gibi sadece deneyin veriler doğru geliyor mu?

rtt.gif

Konu Sahibi
Merhaba Üstad,

Deneyeceğim yada önceki kodlarla ilgili bir çözüm bulacağım çünkü çok saçma sizin bilgisayarda verileri getirip bende getirmemesi.

Konu Sahibi
MODULE1'de yer alan Function Webdoviz.... KTF kod blokundaki ilgili satırı şöyle değiştirerek deneyince düzeldi.

trh = Year(tarih) & Format(Month(tarih), "0#") & "/" & Format(tarih, "ddmmyyyy")

Tamam bende f8 ile ilerleyince bu formatta oluyordu sendeki pc den galiba olmuyordu birde cdate ile ay ve gün yer değişebiliyor bundan dolayı bdnde önceden format kodunu yollamıştım yinede öyle yap.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri