• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Güncelleme sırasında verileri texbox a ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sebahattin

Gold Üye
Aldığı beğeni
58
Excel V
Office 2013 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Selamun aleyküm Dostlarım vermis oldugunuz destekden dolayı tüm ekib calisanları adına hepınıze ayrı ayrı tesekkür ederiz bu kısımda yapmak istediğim video gif olarak ekte ve ana dosyamı ekte dir odemele hisse sayfasından 1 taksit biğisını k sutunundan 2 .taksit bilgisini odeme tarıhleri beraber alıp ilgili textbox gösterilecektir Bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum

Aleyküm selam.
Gifi izledim.Arama ve listboxa çift tıklama sonrası userform2 deki güncelle değişkenine sayfadaki satır numarası atanıyordu.Bu yoldan gidince kolayca veriler gelir zaten getirme kodları vardı biliyorum abey.
İstiyorsanız kodları inceleyip dediğim gibi yapmaya çalışın yada gün içerisinde hallederim yada biriside yapabilir dediğim gibi.

Konu Sahibi
Selamün aleykum hocam biz arama yaparken hissedarı adı soyadı arama yabmamiz gerekiyor listboxta cif tıklama ile geliyor bizim istedigimiz şey güncelleme asamasinda hissedarların hesaplarını aynı zamanda güncellenmesi için ödemeler kısmında olan 1 ve 2 taksit ödemeleri ilgili yerlere yani Textbok Lara gelmesi

Selamün aleykum listboxta cif tıklama ile geliyor bizim istedigimiz şey güncelleme asamasinda hissedarların hesaplarını aynı zamanda güncellenmesi için ödemeler kısmında olan 1 ve 2 taksit ödemeleri ilgili yerlere yani Textbok Lara gelmesi
Aleyküm selam.Evet bende zaten yazdığınızı anlattım.Bildiğim kadarıyla küpe no combo seçilince içinde taksitlere veriler gelme kodları vardı eğer o kodları kullanıyorsanızki kodları ben yada birisi eklemişti başka konunuzda.
Varsa dediğim yerde aynı mantıkla arama userformdaki listbox çift tıklama kıd içine yazılır.Zaten orda dediğim gibi sayfadaki satır no yu buldurmuştum.Orada 2 satır kod eklenecwk sadece.

Konu Sahibi
Doğrudur o konuda bugün bayağı yazdım çizdim fakat sonuca ulasamadim

Onun için bu konuyu açtım
Sayın hocam anlıyorum sizi ama siz anlamıyorsunuz beni.Yazdımki ve size yol gösterdim eğer dediklerimi uygulayabilirseniz siz yapın yoksa ben gün içinde yapacağım diye.Ve belki o zamqna kadar az çaba gösterirseniz ve şimdiye kadar biraz kodları incelediyseniz belki yapabilirsiniz diye düşünmüştüm.Tahminen zaten zor değil 2 satır kod yazılacak.

Önceden yazdığım gibi taksit yerleri için kod yazılmıştı ve siz Kurban Bilgilerı sayfası H ve I sütunlarından gelsin istemiştiniz ve kodda altta zaten dosyada.

Şimdi siz bunu iptal edip Hisse saydfasındanmı getirmek istiyorsunuz Ad ve Soyad olarak aratıp(Bu durumda ad soyad benzersiz olmalı)

1.png

Sizin sorunuz için çözüm resimdeki gibi ama dediğim gibi önceki mesajdaki artık nasıl olacak o da ayrı konu abey.

HTML:
C:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

1.png

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam yarım saata yakın oldu kodları yazıyorum yazım hatası veriyor Yanı kodlar kırmızı

Konu Sahibi
Hocam ad ve soyad benzersiz olacak texboklara güncelleme sırasında hissedarlar yapmış olduğu ödemeler gelecek

Hocam yarım saata yakın oldu kodları yazıyorum yazım hatası veriyor Yanı kodlar kırmızı
9.Mesajdaki kodu kopyalayıp gösterdiğim yere yapıştırın.
Sonra kodda HİSSe yazan yerdeki bozuk harfleri düzeltin ysni büyül i ler karakter hatası oluyor Türkçe karakter olayından.

Hocam ad ve soyad benzersiz olacak texboklara güncelleme sırasında hissedarlar yapmış olduğu ödemeler gelecek
Benzersiz ise işiniz daha kolay aramalar adsoyada göre aranabilir esasen başka yerler için.Yani ad soyad textbox değişincede taksitler getirilebilinir aslında.Neyse bu konuya takılmayalım.Birde verilet yoktu sayfada konu açarken eklerseniz daha iyi olur önceden ekliyordunuz.

Konu Sahibi
hocam verdiğiniz destek dolayı tesekkür ederiz islem tamamdır ALLAH razı olsun

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri