• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Güncelle ve Yeni kayıt sonrası koşullu sıra bozulması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Herkese kolay gelsin.
Sorunum aslında daha önce hallolmuştu fakat düzenlemeler esnasında tekrar sorun oluşturdum ne yaptımsa düzeltemedim. Yardımlarınız bekliyorum üstatlarımdan.

Gelelim sorunuma:

Form yeri:"B1_GorevListe"
"Gorevler"
sayfasında bulunan verilerin 5.sütun "GÖREV SAATİ" baz alınarak tarihe göre sıralama yapması.
Yeni kayıt yada kayıt güncelleme yaptığımda sıralamayı rasgele bozuyor.
Buna köklü çözüm bulabilecek varmı acaba?

Not: (İşlemler Excelden değil form üzerinden olacak)
Sıra nolarıda bozulmayacak yani sıra no larda sıralı kalacak. Ara tarihten bir görev güncelleme yapılınca yada araya yeni görev eklenince tarih ve sıralaması nizami olacak şekilde olmalı.
Hocalarımdan ve üstatlardan bunu halletmiştik der gibi okudunuz ama değim gibi. düzenlemeler yapınca işler karıştı. sorunun kaynağını kaybettim.

Çözüm
Şu son satır ve sütun bulma kodlarınızıda ayarladım.
En alttaki bir modülde olacak.Diğerleri çağırma şekli.
r olan satır c olan ise sütun bulur.Uzman ile başlayan bir hoca vardı youtubede sanıyorum onun kodlarını almışsınız.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

HTML:
C#:
İlgili kodu alttaki ile değiştirin.
Tablo ve A sütununda formül kullanmışsınız.Normalde Autofill ilede oluyordu sırano verme.

HTML:
C#:

Konu Sahibi
Refaz hocam hiçbir değişiklik olmadı. Belki gözünüzden kaçmıştır ama Gorevler sayfasında M stünda sırala olayı var. Modülde de var acaba çakışma yapan bir yerler mi var. sağlam bir kontrol lazım gibi.

Belki gözünüzden kaçmıştır ama Gorevler sayfasında M stünda sırala olayı var.
Gizlemişsiniz zaten.Ama ordada formül var ve o sütunlarla alakası yok.
.Range("B1:I" & .Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row).Sort Key1:=.Range("E1"), Order1:=xlAscending, Header:=xlYes
Yukardaki kod B:I sütunlarını E sütunundaki tarihe göre sıralar.
A,j,k,L,M sütunlarında formül olduğu için otomatik oluyor zaten.

Tam bir açıklayın nasıl hata oluyor sıralamada gif yada resim atıın.

Konu Sahibi
Örnek olarak 144 nolu personelin görevi değişti. güncelleme yaptık ve tarihi yeniledik.
Şimdi güncelle deyince rasgele sıraya attı burada 43 nolu sıraya attı aslında tarih sırasına göre gitseydi 154 sırasına gitmeliydi. bu bir örnek yani.
Gif olarak yapmayı denedim 5,5mb olunca kabul etmedi bende sıralı resimleri ekledim.

Kaydederken belki doğru kaydetmediğiniz için doğru sıralamıyordur.Böyle değiştirip çalıştırın Sub xSirala() içindekileri silip.
Kısa kod ile yapabilirsemde eklerim.
Makro kaydet ile yapıp düzenledim.

HTML:
C#:

Konu Sahibi
Hocam muhteşemsiniz. Önce verdiğiniz modülü benimki ile değiştirdim. sonra 9 nolu mesajdaki kodları ekledim. sorun yok.
Güncellemede Yeni kayıtta sağlam oldu emeğinize yüreğinize sağlık. Hakkınızı helal edin.

Rica ederim.Birde bu kodu yazmıştım madem M sütunda tarihler sayı oluyor ona göre yaptım.
Birde Modül1 deki Private Function FindRowColumn(Aranan As String, sInp As String) burdaki Private yerine Public yazarsanız.
heryerden erişirsiniz ve son sütun ve son satırı bulursunuz dikkatimi çekti yazayım dedim.

HTML:
C#:

Şu son satır ve sütun bulma kodlarınızıda ayarladım.
En alttaki bir modülde olacak.Diğerleri çağırma şekli.
r olan satır c olan ise sütun bulur.Uzman ile başlayan bir hoca vardı youtubede sanıyorum onun kodlarını almışsınız.

HTML:
C#:

HTML:
C#:

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam bu 13 nolu mesajınızdakileri Modül4 e mi ekliyeyim yoksa modül4 de olanları silip sadece bunlarımı ekliyeyim.

Modül4 dekini silip verdiğimi ekleyin sadece function olanı.Kısaca modül4 dekini silip boş bir modül ekleyip modül isminide değiştirebilirsiniz onun içine verdiğim functionu ekleyin.Diğerleri çağırma şekli.Modül ismini mesela sonSatir_sutunMod olarakta değiştirirseniz daha mantıklı olur.

Konu Sahibi
Hocam emeğine yüreğine sağlık. çok zahmet verdik. hakkınızı helal edin.
Hepsi tamam.
Konu kilit

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri