Google Sheets'te sürekli kullandığım bir tablo var. Ben bu tabloya Yazdır Butonu eklemek istiyorum. Bununla ilgili bir kod varmı? Yazdır butonuna tıkladığımda direkt önizleme vermeden yazdırmasını istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.
Yazdır butonu olmadan alternatif bir yöntem olarak deneyebilirsiniz.Google Sheets'te sürekli kullandığım bir tablo var. Ben bu tabloya Yazdır Butonu eklemek istiyorum. Bununla ilgili bir kod varmı? Yazdır butonuna tıkladığımda direkt önizleme vermeden yazdırmasını istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
google sheets için geçerlimi acaba?ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True, IgnorePrintAreas:=False
Hayır, ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut komutu Google Sheets'te çalışmaz çünkü Excel VBA'ya özgü bir komuttur. Google Sheetste bu tür yazdırma işlemleri için Google Apps Script kullanılmalıdır.google sheets için geçerlimi acaba?
Yazdır butonu olmadan alternatif bir yöntem olarak deneyebilirsiniz.Google Sheets'te sürekli kullandığım bir tablo var. Ben bu tabloya Yazdır Butonu eklemek istiyorum. Bununla ilgili bir kod varmı? Yazdır butonuna tıkladığımda direkt önizleme vermeden yazdırmasını istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
bu da copilottan yazdır komutu imişGoogle sheets hiç bilmiyorum copilota sordum. Aşağıdaki kodu verdi. Deneyin.
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True, IgnorePrintAreas:=False ifadesini google sheets uyarla
Copilot
Google Sheets’te benzer bir işlevi gerçekleştirmek için Google Apps Script kullanabilirsiniz. İşte Excel VBA kodunu Google Sheets’e uyarlayan bir örnek:
JavaScript
function printSelectedSheets() {
var ss = SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet();
var sheets = ss.getSheets();
var printer = CloudPrintApp.getPrinters()[0]; // İlk yazıcıyı seçer
var printOptions = {
copies: 1,
collate: true,
ignorePrintAreas: false
};
sheets.forEach(function(sheet) {
var blob = sheet.getAs('application/pdf');
CloudPrintApp.print(printer.id, blob, printOptions);
});
}
Yapay zeka tarafından oluşturulan kod. Dikkatle gözden geçirin ve kullanın.
Bu kod, aktif çalışma kitabındaki tüm sayfaları PDF olarak yazdırır. CloudPrintApp kullanarak Google Cloud Print üzerinden yazdırma işlemi yapılır. Ancak, Google Cloud Print artık desteklenmediği için alternatif bir yazdırma yöntemi kullanmanız gerekebilir.