• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Google E-Tablolar için script

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

metesoylemez

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Merhaba,
Yukarıda bağlantısını paylaştığım google e-tabloda;
"T" sütünundaki saati, tablonun sağ tarafında bulunan zaman çizelgesinde "EĞER" kullanarak denk geldiği hücreye 1 olarak değer atıyorum.
"T" ve "U" sütunundaki saatler arasındaki farkı, tablonun sol tarafında "G" sütununda dakika cinsinden hesaplıyorum.

Yapmak istediğim ise iki saat arasında kalan hücreleri 10'ar dakikalık zaman çizelgesinde 1 değerini atamak ve zaman çizelgesini koşullu biçimlendirme ile renklendirmek.
Bağlantıdaki tablo üzerinden örnek vermek gerekirse "T3 hücresindeki 12:00 ile U3 hücresindeki 15:30 arasındaki zamanı, sağ taraftaki zaman çizelgesinde yani "BD3 ve BY3 arasındaki hücrelere 1 değerini atamak istiyorum.

Umarım açıklayabilmişimdir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Tablo mantığınız çok net! Sorun gece yarısını geçen saat aralıklarında karşılaştırmaların bozulması. Excel’in saat mantığı 24 saati döngüsel bir şekilde çalıştırdığı için gece geçişleri biraz çetrefilli olabiliyor.

Talebiniz ; Zaman çizelgesinde (örneğin BD$2 gibi 10 dakikalık saat dilimi hücrelerinde), başlangıç (T3) ile bitiş (U3) saatleri arasında kalan saatleri 1 ile işaretlemek istiyorsunuz — ister gün içi ister gece yarısı geçişli olsun.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

KoşulAnlamı
$T3 <= $U3Gün içi: Örn. 09:00 - 13:00
$T3 > $U3Gece...
Konu Sahibi
Hocam cevabınız için teşekkür ederim.
Fakat 9 ve 10. satırlarda SAAT-1 00:00'dan önce SAAT-2 00:00'dan sonra olduğu için çalışmıyor.
Formülü bağlantıdaki dosyaya uyguladım, sizde kontrol edebilirsiniz.

HTML:
Kod:

$T3 &lt;= $U3 ise → gündüz içindeki normal aralık, doğrudan karşılaştırma.
T3 &gt; $U3 ise → gece yarısını geçen aralık, iki ayrı blokta kontrol:
  1. $T3 ile 23:59:59 arası
  2. 00:00 ile $U3 arası

Denermisiniz

Konu Sahibi
arzuhalci Hocam verdiğiniz formülü uygulayamadım. Aynı yazdığınız haliyle tabloya eklediğimde düzgün çalışmıyor.

Şöyle bir durum var, işaretlemeye çalıştığımız saat;
09:00-13:00 da olabilir,
22:00-01:00'da olabilir,
03:00-07:00' da olabilir.

Tablo mantığınız çok net! Sorun gece yarısını geçen saat aralıklarında karşılaştırmaların bozulması. Excel’in saat mantığı 24 saati döngüsel bir şekilde çalıştırdığı için gece geçişleri biraz çetrefilli olabiliyor.

Talebiniz ; Zaman çizelgesinde (örneğin BD$2 gibi 10 dakikalık saat dilimi hücrelerinde), başlangıç (T3) ile bitiş (U3) saatleri arasında kalan saatleri 1 ile işaretlemek istiyorsunuz — ister gün içi ister gece yarısı geçişli olsun.

HTML:
Kod:

KoşulAnlamı
$T3 <= $U3Gün içi: Örn. 09:00 - 13:00
$T3 > $U3Gece geçişli: Örn. 22:00 - 01:00
BD$2Saat çizelgesindeki zaman dilimi hücresi (her biri 10 dakikalık)

Bu formülümüzde:

Saat aralığı geceye taşsa bile çalışır. ZAMAN(23;59;59) ile gün sonu belirlenmiş, yeni gün için <=$U3 koşulu kullanılmıştır.

Koşullu biçimlendirmede renkleme için bu formülü kullanarak “1” olan hücrelere renk atayabilirsiniz:
  1. Zaman çizelgesi hücrelerini seçin (BD3:BY3 örneğin).
  2. Koşullu biçimlendirme > Yeni Kural > “Formül ile biçimlendirilecek hücreleri belirle”.
  3. Formül alanına yukarıdaki formülü yazın (örneğin =BD3=1 gibi sadeleştirerek).
  4. Biçim → Doldurma → İstediğiniz rengi seçin.
Not : Zaman çizelgenizdeki hücre saatleri 10 dakika aralıklarla BD$2, BE$2 şeklinde tanımlıysa; T ve U sütunundaki saatlerin dakikayla birlikte yazılmış olması (örneğin 22:10, 01:30) tam eşleşmeleri artırır.

Çözüm
Konu Sahibi
arzuhalci hocam şimdi oldu, daha doğrusu oldu değilde şimdi anladım diyelim. Emeğinize sağlık, çok teşekkürler ayrıntılı anlatımınız ve yardımınız için.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri