Merhaba
VBA Penceresini açın
Tools Menüsünden
VBA Project Properties Seçeneğini Seçin
Protection Sekmesini seçin
Lock Project for viewing Seçeneğini işaretleyin ve
Alt kısımdaki Password bilgisini yazın ve alt kısımda tekrarlayın
Tamam düğmesine basın.
VBA kodlarınız şifrelenmiş olur.
Şifrenizi unutmayacak şekilde Güçlü yani Büyük küçük harf, Özel karakter ve Sayılardan oluşturun.
%100 çözüm olmaz ancak Excel uzmanı değilse şifreleri kıramaz yada çok zamanını alır.
İstediğiniz kodlar şöyle olabilir. Tam denemesini yapmadım ama fikir olması açısından paylaşıyorum.
HTML:
Konunun mantığını kavrama açısından paylaştım.
Ayrıca anladığım kadarıyla önemli olan veriler makrolar değil. Zamanı geldiğinde verileri silen bir makroda yazabilirsiniz. Veri yoksa makroların bir önemi kalmaz çünkü çalışacağı bir veri yok.
Ama bu yöntemde dediğim gibi uzamanlar için bir engel değil. Bazı dosya saklama programlarında dosyanın geçmiş dönemdeki hallerine de ulaşıp çalışabiliyorsunuz. Örneğin, Dosya saklama programında yüklü ve üzerinde uzun yıllar geliştirme yaptığınız dosya var. Dosyamın geçen yıl bu tarihteki halini açıp çalışmaya devam edebiliyorsunuz

Güncel hali de saklanıyor. geçmişten başlayıp bugüne kadar olan halleri de.
Yaptığınız işe özgü tavsiyem EXE olarak bir yazılım oluşturmanız, yine de tam güvende olmayacaktır ancak verilerinize ulaşım ve diğer işlemler çok daha az kişi tarafından riskli olacaktır

ki Hacker dediğimiz kişilerde genelde Türklerin yaptığı yazılımlara pek bulaşmıyorlar, nerede gördüm hatırlayamıyorum ama şöyle bir ifade vardı " Biz Türk yazılımlarını örnek almak için, yabancı yazılımları anonim yapmak için bu işi yapıyoruz." diye. Hem koskoca Windows u bile çözüyorlar bizim yaptıklarımızı mı çözemeyecekler.
İyi çalışmalar.