• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü girilen veriye barkoddaki gibi kontrol hanesi ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Safih00

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Merhaba;
Şöyle bir sorunum var. Excele veri girip bunu barkodun altındaki yazılara dönüştürücem ama barkod olmayacak sadece yazı olacak. Barkod olmadığı için kontrol hanesini otomatik vermiyor sadece veriyi veriyor. Ben yazdığım rakamların sonuna kontrol hanesini vermesini istiyorum.
Örneğin "0324840071201" verisini girdiğim zaman bana otomatik olarak "8" rakamını vermesi lazım. Tabii bu bir kurala göre hesaplanıyor. Ufak bir araştırma sonucu şöyle bir bilgi buldum. Bu hesabı excelde yaptırabilir miyim?

Ekran Alıntısı.PNG

Çözüm
Sayın Alpi 'nin paylaştığı kodları aşağıdaki ile değiştirin
Kullanmaya çalıştığınız barkod ITF-14 ve GTIN14'e göre hesaplama yapmanız gerekli ancak siz EAN13 için GTIN13'e göre hesaplama örneği vermişsiniz dolayısı ile paylaştığınız bilgi hatalı olduğundan arkadaşlar da boşuna emek harcayıp duruyorlar.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Konu Sahibi
ITF-14 sistemi 14 karakterlidir. Halbuki ilk mesajınızdaki yayımladığınız barkod 13 karakterli. Hangi formata karşılık geldiğini kontrol etmek için aşağıdaki siteyi kullanınız.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
ilk resimi aynıdır internet sitesinden ekran görüntüsü aldım sanırım farklı olabilir

verdiğiniz siteden kontrol ettim ITF-14 gözüküyor

13 rakamı ben yazıyorum 14. sü bildiğim kadarıyla kontrol hanesi

Kullanmaya çalıştığınız barkod ITF-14 ve GTIN14'e göre hesaplama yapmanız gerekli ancak siz EAN13 için GTIN13'e göre hesaplama örneği vermişsiniz dolayısı ile paylaştığınız bilgi hatalı olduğundan arkadaşlar da boşuna emek harcayıp duruyorlar.
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
HTML:
Kod:

haklısınız sayın ataykan başta barkod cinsini belirtmem lazımdı. aslında EAN-13 ve ITF-14 arasında hesap farkı olur mu bilmiyordum ama benim işim barkodlarla olduğu için büyük ihtimal yarın bir gün EAN-13 için tekrar konu açacaktım.
Bu kodlar doğru sonuçları veriyor hem EAN-13 için hem ITF-14 için ayrı olarak projeme ekleyeceğim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri