İSO1970
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 4
- Excel V
- Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba değerli üstadlar;
Excell bilgim fazla olmadığı için soruyorum mümkünmü bilmiyorum.
-Örnekteki gibi bir stok çalışmamız var.Belli yerlerde formüller var.
-Stok sayısının tahminen (5000) adet ve özellikle stok hareketinin
tahminen yıl sonuna kadar(15000) adet olacağından dolayı formüllerin bilgisayarı kastığını düşünüyorum.
-İstediğim şu çalışmanın işlevini bozmadan formüllerin yerine kod,makro gibi farklı bir yöntemle bilgisayarın yükünü hafifletebilir miyiz?
-Herhangi bir stok giriş-çıkışı yapacağım zaman STOK LİSTESİ'nden D sütununu kopyalayıp STOK HAREKET LİSTESİ'nde G sütununa yapıştır
olarak sağlıyorum.Formüller sayesinde STOK HAREKET LİSTESİ'ndeki bazı verileri otomatik yazdırıyorum.
-STOK LİSTESİ'nde G ve H sütunlarında
-STOK HAREKET LİSTESİ'nde B,H ve K sütunlarında formül vardır.
-Kod,makro,vba olaylarını hiç bilmediğim için çalışma üzerinde uygulansın diye bir kaç örnekle sizlere sunuyorum.
İlgileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Excell bilgim fazla olmadığı için soruyorum mümkünmü bilmiyorum.
-Örnekteki gibi bir stok çalışmamız var.Belli yerlerde formüller var.
-Stok sayısının tahminen (5000) adet ve özellikle stok hareketinin
tahminen yıl sonuna kadar(15000) adet olacağından dolayı formüllerin bilgisayarı kastığını düşünüyorum.
-İstediğim şu çalışmanın işlevini bozmadan formüllerin yerine kod,makro gibi farklı bir yöntemle bilgisayarın yükünü hafifletebilir miyiz?
-Herhangi bir stok giriş-çıkışı yapacağım zaman STOK LİSTESİ'nden D sütununu kopyalayıp STOK HAREKET LİSTESİ'nde G sütununa yapıştır
olarak sağlıyorum.Formüller sayesinde STOK HAREKET LİSTESİ'ndeki bazı verileri otomatik yazdırıyorum.
-STOK LİSTESİ'nde G ve H sütunlarında
-STOK HAREKET LİSTESİ'nde B,H ve K sütunlarında formül vardır.
-Kod,makro,vba olaylarını hiç bilmediğim için çalışma üzerinde uygulansın diye bir kaç örnekle sizlere sunuyorum.
İlgileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.