• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü formülle devrik dönüşüm

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

imguler

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 EN
Konu Sahibi
Merhabalar,
Tablo sayfasındaki veriyi, Sayfa 4 sayfasına devrik dönüşüm veya uygun olan bir formülle aktarmak istiyorum. Tablo sayfasına İşlem sütunda yer alan başlıkları yatay olarak sayfa 4 taşımak istiyorum. Birden fazla koşul olduğu için yapamadım.
Yardımlarınızı rica ederim.

özet tablo işinize yararsa

formüllü hali ( Örneğinize göre )

Alternatif olarak,
Normal standart formül D2 hücresine yazılır sağa ve aşağıya kopyalanır.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Standart formülün DİZİ Formül olarak versiyonu
Formül D2 hücresine yazılır ve girişi sadece ENTER ile değil CTRL + SHIFT + ENTER tuşlarının 3 üne aynı anda basılarak yapılır. Formül doğru girildiğinde, formül otomatik olarak { } parantezleri içerisine alınır. Doğru girilmediğinde formül doğru değer döndürmeyebilecektir.
HTML:
Kod:

Alternatif DİZİ formül (CTRL+SHIFT+ENTER)
HTML:
Kod:

Dosyanız ektedir... İncelersiniz...

Ekleme : 17:35
Excel 2021 veya 365 kullanıyorsanız, formüller, CTRL+SHIFT + ENTER gerek olmadan Direkt olarak ENTER ile girilebilir. Çünkü bu versiyonlar dizilerle çalışabilmektedir.

Son düzenleme:
Diğer bir çözüm de,
Excel2021 kullanıcısı olduğunuzdan
Dökülmeli olarak çözüm resimdeki gibi olabilir..R105.png

Konu Sahibi
Teşekkürler arkadaşlar, fakat attığım tablo biraz eksik olmuş. Kusura bakmayın lütfen. tabloda aynı aya, ödeme tipine ve şubeye işlemler olabiliyor. Örneğin Acıbadem şubesi ocak ayına nakit ödeme tipi için offline satış, online satış, online iade ve offline iade için değerler oluyor. Bu yeni attığım tabloya göre yardımcı olabilir misiniz?
teşekkürler

Sayın imguler örnek dosyanız ektedir iyi çalışmalar.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri