• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Formülde Kullandığım Hücreye Tarih Girmediğimde Formülün Bulunduğu Hücrenin Boş Kalmasını Nasıl Sağlarım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mustafadikmen

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Herkese merhabalar,

Şu şekilde bir problemim var. Ekteki dosyada H4 hücresinde şu formülü kullanıyorum:

=+EĞER(VE(G4="";D4-BUGÜN()<15);"BEKLİYOR";EĞER(G4="";"";"İMZALANDI"))

G4 ve D4 sütunlarına tarih giriliyor. G4 sütununda girilmiş herhangi bir tarih yoksa ve D4 sütununda girilen tarih ile bugün arasında 15 günden az zaman kaldığında "BEKLİYOR" yaz; G4 sütununda tarih yoksa hiçbir şey yazma, eğer G4 sütununda bir tarih değeri var ise de "İMZALANDI" yaz. Formül tek bir isteğim haricinde sorunsuz çalışıyor. İsteğim şu ki G4 hücresine tarih girmediğimde H4 hücresine '"BEKLİYOR" yazmasın, boş bıraksın. Ancak bir noktayı göremiyorum ve formül bunu gerçekleştirmiyor. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. İyi çalışmalar.

1. G4 sütununda girilmiş herhangi bir tarih yoksa ve D4 sütununda girilen tarih ile bugün arasında 15 günden az zaman kaldığında "BEKLİYOR" yaz;
2. İsteğim şu ki G4 hücresine tarih girmediğimde H4 hücresine '"BEKLİYOR" yazmasın,

3.=+EĞER(VE(G4="";D4-BUGÜN()<15);"BEKLİYOR";EĞER(G4="";"";"İMZALANDI"))

gözden kaçırdığın nokta şu G4 hücresine birşey yazmadığında hem boş bıraksın hemde d4 sütununa göre bekliyor yazsın istiyorsun.

Konu Sahibi
1. G4 sütununda girilmiş herhangi bir tarih yoksa ve D4 sütununda girilen tarih ile bugün arasında 15 günden az zaman kaldığında "BEKLİYOR" yaz;
2. İsteğim şu ki G4 hücresine tarih girmediğimde H4 hücresine '"BEKLİYOR" yazmasın,

3.=+EĞER(VE(G4="";D4-BUGÜN()<15);"BEKLİYOR";EĞER(G4="";"";"İMZALANDI"))

gözden kaçırdığın nokta şu G4 hücresine birşey yazmadığında hem boş bıraksın hemde d4 sütununa göre bekliyor yazsın istiyorsun.

evet çok haklısınız, anladım kusurlu tarafı

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri