SayınİSO1970,
Dosya ekteki linktedir. Şifresizdir. İndirmede problem yaşarsanız lütfen yazınız.
Sayın İSO1970,
Umarım istediğin gibi olmuştur. Umarım kusursuz çalışır.
TANITIM……….
Hiçbir sayfada satır veya sütun eklemesi yapma….
Hiçbir sayfada satır veya sütun silmesi yapma….
Düzgün ve kusursuz çalışırsa veya çalıştığında programın bir kopyasını al. Kenarda dursun.
2 adet girişKOD ve çıkışKOD isimlerinde gizlediğim sayfalar var. O sayfalarla bir işin yok. İşi yapan o sayfalar. Zaten kilitledim. Şifresi ; X. Acizane önerim kilidini açma.
Her sayfada 4 adet mavi butonlar koydum. Sayfalar arasında kolay gezinti yapabilmen için.
STOK LİSTESİ sayfasında C sütunundaki sıralama otomatiktir. Sen D sütununa veri girdikçe sıralamayı kendisi yapacak. D, E ve F sütunlarını yeşile boyadım. Formüllü olan sütunlarda pembe renkte. Trafik işaretleri mantığı. Kırmızıda dur, Yeşilde geç. Yani Pembe olan sütunlarda formül var, müdahale etme dur, yeşil olan sütunlara manuel veri girişi yapabilirsin. D sütunundaki STOK ADI başlığı altındaki ürünleri günlemen gerekli. Sen 3000 ürün dedin ama ben 5000 ürün girişine kadar ayarladım. E sütununa ne yazacağını biliyorsun. Bu sütununu da otomatik hale getirebilirim ama hangisinin ne olduğunu bana yazmalısın. F sütununa (-ki bu sütun çok önemli) x ürününün stok girişindeki ilk kaydıdır. Yani x ürününün ilk kaydını bu sütuna yapacaksın. Sonrası diğer sayfalarda. G, H ve I sütunlarındaki veriler otomatik ilgili sayfalardan gelmektedir. Fazla mal göz çıkarmaz mantığından yola çıkarsak bu sütunlar sadece bilgi amaçlıdır.
STOK HAREKET LİSTESİ sayfası C ve D sütunları hariç tamamen otomatik hale getirilmiştir. Zaten tüm çabamız bu sayfayı elde etmek için değil mi ? 4 ncü maddede STOK LİSTESİ E sütunu için yazdığımı ve STOK HAREKET LİSTESİ C sütunu verilerini belirlersen onları da otomatik hale getiririm.
GİRİŞ ve ÇIKIŞ sayfalarının mantığı ve işleyişi bire bir aynı. Bu sayfalar verilerini STOK LİSTESİ sayfasından almaktadır. Her iki sayfada da C sütununda sıralama otomatiktir. Yine her iki sayfada D sütunundaki veriler, sen ne zaman STOK LİSTESİ sayfası D sütunundaki stok listeni güncellersen o zaman güncellenir. Bu sayfalarda giriş ve çıkışları yapacağın ilk sütun H sütunudur. Sen 1 yılda en fazla 100 kez giriş veya 100 kez çıkış yapılabilir dedin ama ben sana fazlasıyla imkan verdim.
LİSTE sayfasını da ekstradan yaptım. Bu sayfadaki liste artan sıralamadadır. Diğer sayfalardaki listelerin sıralamasından farklıdır. B sütunundaki sıralama diğerlerinde olduğu gibi otomatiktir. I sütunundaki LİSTE NO başlığı altındaki rakamsal değerler, o ürünün STOK LİSTESİ sayfasındaki sırasını göstermektedir.
İncele, dene ve lütfen dönüş yapar mısın ?