• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Form1' den Form2'ye resim çağırma ve Form2'ye Resim Ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Herkese hayırlı günler
FrmMenu listwiev1’ den, FrmRehKayit’a resim çağırma ve FrmRehKayit’a resim ekleme konusunda farklı çok örnek var ama benim istediğim yol yok yada ben bulamadım. Bu yüzden kıymetli üstatlarımın yardımlarını rica ediyorum.

Form Giriş Şifresi:
Kullanıcı Adı: 1
Şifre: 1

Resimler jpg ve Png formatında 100x100 boyut. Excel listede ismi olan resimler var.

Yeni kayıt ekleneceği zamanda mesela masaüstünden yada harici Flashbellek'ten seçtik. Bu resmi yada kopyasını buraya "Resim" klasörüne atsın.

Dosyanızla resim klasörünüz aynı dizinde olmalı.
Resimleriniz jpg formatında olmalı.
Deneyiniz.

Konu Sahibi
Emeğine sağlık. Fakat şöyle bir hata ortaya çıktı.
Güncelleme yapılan personel için. eski kaydı silmiyor, İkinci kayıt açıyor. Yani Çift kayıt oluşuyor.
Ve diğer sorunda yeni kayıt veya güncelleme yaptığımda. sıra no vermez oldu. Excel'de isim düştüğünde sıra veriyor fakat form üzerinden kayıt yapınca veya güncelleme yapınca sıra no yok.
Kısaca Emeğiniz tamam olmuş farklı yeni hata oluşmuş. sıra no konusunda.
Son anda fark ettiğim bir konuda ekteki resimde. Tel no durumlarını kaldırılmış ve düz sayı veriyor.
Size zahmet tekrardan bir bakabilirmisiniz?

Konu Sahibi
Tel konusu iptal hocam. yeniden başlatınca o kısımda sorun vermiyor.
sadece sıra no konusu. Kusura bakmayın kapatıp yeniden başlatınca sorun yok yani telefon görünümünde.
Dediğim gibi sadece sıra no olayı var.

Tel konusu iptal hocam. yeniden başlatınca o kısımda sorun vermiyor.
sadece sıra no konusu. Kusura bakmayın kapatıp yeniden başlatınca sorun yok yani telefon görünümünde.
Dediğim gibi sadece sıra no olayı var.
Mevcut kodlarınızda herhangi bir değişiklik yapmadım.
Öncesinde doğru çalıştığından emin misiniz?

Konu Sahibi
Hocam kesinlikle çalışıyordu. sıra veriyordu. Hatta test ettim ondan eminim. Ben bir nokta buldum. ekledim fakat hiç etki etmedi.
Başka bir yol aradım ama malesef olmuyor. Bir bakabilirmisiniz.

Hangi userformda, hangi butona basınca ne olmasını istiyorsunuz.
Tekrar en sade haliyle izah eder misiniz?

Konu Sahibi
Kayıt günceleme yapınca eskisi kalıyor ayriyetten kayıt açıyor. Yani çift kayıt oluşuyor. Fakat sıra olarak güncellenen kişinin kayıtını veriyor mesela 3 ise güncellenen 2tane 3 nolu kayıt oluyor.
Birde yeni kayıt oluşturunca sıra no vermiyor.
Resimler ekte. şifre:1 kullanıcı:1

Deneyiniz.

Konu Sahibi
Hocam 5 veya 6 defa test ettim ve sürekli yenidende başlatma yaptım ama sorun aynı. Hatta ilaveler oluşmuş.
A) Resim eklem olayı devre dışı olmuş.
B) Sıra no olayı mesela. Açılışta son no 10 kayıt yada güncelle veya yeni kayıt yapınca 12 veriyor yani 11 noyu atlama yapıyor.

FrmRehKayit userformunda yaptığım denemelerde sorun görünmüyor.

Konu Sahibi
Hocam yenikayıt konusu hallolmuş fakat güncelleme olayında sorun var. Size zahmet bakabilirmisiniz hocam.

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam her ne kadar karışık gibi olsa da emeğine yüreğine sağlık. harika olmuş.
Konu kilit

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri