• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Farklı Sayfaya Veri Aktarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
132
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar üstadlar,

Dosyamda bulunan Teklifi Aktar makrosu ile TEKLİF sayfasındaki verileri SATIN ALMA sayfasına aktarıp Teklif sayfasını temizliyordum. Temizlemek makrosunu düzelttim ama aktarma işlemini yapamadım.

Mevcut kodda aktarılması gereken firmanın verileri kırmızı dolgu yapılarak aktarılıyordu şimdi renk seçimi yapmadan mouse ile seçili olan hücredeki firmanın verilerini SATIN ALMA sayfasına aktarmasını talep ediyorum.

Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba.
HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Yukardaki kod 8.sütundan son başlıkların bulunduğu satırdan son sütuna kadar 4 er atlayarak döngü kuruyor.
Örneğinizde son sütun H sütunu oluyor.
Şimdi döngü çalışınca nere kırmızı ise onu bulup Firma değişkenine atayıp alttaki koda yolluyor sonuç olarak sonra.
Mesele şuki Başlıkta firma adı yok.
Tam açıklayıcı yazarsanız daha iyi olur yani Firma sütunu neresi gibi mesela.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Hocam eklediğim dosyada TEKLİF sayfası A7 hücresi ve altındaki verileri seçmediğim için firmalar çıkmadı. Seçtiğim ürüne göre firmalar 19. satırda çıkmaktadır. SATIN ALMA sayfasına aktarılacak firma en düşük firma değil de mouse ile seçili firmanın verilerini aktarmak istiyorum.

Az önce dosyayı inceledim birşey anlamadım.

mouse ile seçili firmanın verilerini burda örneğin hangi hücreyi seçeceksiniz?
Bir video yada gif ile yapmak istediğinizi tam anlatırsanız halledebiliriz.
Ve sayfada manuel sonuç olarakta bir gösterip anlatsanız ancak anlaşılır zannediyorum.

Konu Sahibi
Sayın Refaz ve userx hocam,

Allah razı olsun, kod sorunsuz çalışıyor. Temizleme makrosunu da sonuna ekledim. Emeğiniz için teşekkür ederim. Selamlar...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri