• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Exelde bir hücrede bulunan ifadeyi istediğim hizaya nasıl getirebilirim ?

blackberry

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Exelde bir hücrede bulunan ifadeyi istediğim hizaya nasıl getirebilirim ? yada artarda 3 sutunda bulunan ifadeleri hücre içinde aynı hizaya getirmek istiyorum bunu nasıl yapalirim arkadaşlar. örnek dosyayı ekliyorum. ekran görüntüsünde sutunlarda bulunan virgüller aynı hizada bulunmasını istiyorum. (not: bu ifadeeler fbelirli formülerle uzantılı)lllllll.png

Ekli dosyalar

bu konu size ait diğer AÇIK durumdaki konu değil mi ?

1765081226094.png

Bunun için
  1. Öncelikle, her bir karakter için ayrılan alanın EŞİT olduğu bir Yazı tipi seçilmelidir.... Karakterlere ayrılan alan için, Çarpıcı örnek olarak, sarı dolgulu alanlardaki I ve M harfleri örnek alınabilir. Bu yazı tiplerinin neler olduğunu tam olarak bilmiyorum, ama, genellikle Courier New yazı tipini kullanıyorum ben.
  2. Virgülden önceki yani tamsayı kısmındaki basamak adedine bakıyoruz. Sizde maximum 4 basamaklı tamsayıdan sonra virgül geliyor. Yani 4 sayısı baz olarak alınacak. 4 basamaklı sayılarda öne boşluk verilmeyecek. Ama 1 basamak tamsayı varsa 4-1 = 3 adet boşluk bırakılacak.
  3. Bu boşlukları da YİNELE(" ";4 - x) şeklinde formüle ediyoruz. Yani 4 ile x farkı kadar boşluk yineleniyor. x için de formüle edersek x = UZUNLUK(TAMSAYI(.... ilgili hücredeki sayı.....) olacaktır.
  4. Örnek olarak, I41 hücresindeki 9,0 m/s ibaresi için formül =YİNELE(" ";4-UZUNLUK(TAMSAYI($Q$4)))&METNEÇEVİR($Q$4;"#0,0")&" m/s"
  5. şeklindedir. Q4 hücresinde yazan 9 değerinin tamsayı kısmı 1 basamaktır. O nedenle 4 - 1 = 3 adet boşluk verilir.
Dosyanız ektedir... İncelersiniz...

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Ekli dosyayı görüntüle 35390

Bunun için
  1. Öncelikle, her bir karakter için ayrılan alanın EŞİT olduğu bir Yazı tipi seçilmelidir.... Karakterlere ayrılan alan için, Çarpıcı örnek olarak, sarı dolgulu alanlardaki I ve M harfleri örnek alınabilir. Bu yazı tiplerinin neler olduğunu tam olarak bilmiyorum, ama, genellikle Courier New yazı tipini kullanıyorum ben.
  2. Virgülden önceki yani tamsayı kısmındaki basamak adedine bakıyoruz. Sizde maximum 4 basamaklı tamsayıdan sonra virgül geliyor. Yani 4 sayısı baz olarak alınacak. 4 basamaklı sayılarda öne boşluk verilmeyecek. Ama 1 basamak tamsayı varsa 4-1 = 3 adet boşluk bırakılacak.
  3. Bu boşlukları da YİNELE(" ";4 - x) şeklinde formüle ediyoruz. Yani 4 ile x farkı kadar boşluk yineleniyor. x için de formüle edersek x = UZUNLUK(TAMSAYI(.... ilgili hücredeki sayı.....) olacaktır.
  4. Örnek olarak, I41 hücresindeki 9,0 m/s ibaresi için formül =YİNELE(" ";4-UZUNLUK(TAMSAYI($Q$4)))&METNEÇEVİR($Q$4;"#0,0")&" m/s"
  5. şeklindedir. Q4 hücresinde yazan 9 değerinin tamsayı kısmı 1 basamaktır. O nedenle 4 - 1 = 3 adet boşluk verilir.
Dosyanız ektedir... İncelersiniz...
incelediğimde formül çalışıyor istediğim sayıları hizalayabiliyorum teşekkür ederim. yalnız bunu metin yazılarındada yapabilmem için formlü nasıl güncelleyebiliriz. ekte ok ile belirttiğim satırlarda metin var bu metinleride istediğim hizaya formülle nasıl düzenleyebilirim ?YAZI-1.png

Ekli dosyalar

1. Hangi hücrelerde hizalama yapmak istiyorsanız, öncelikle, yazı tipini Courier New yapın.
2. Neye göre hizalama yapacaksanız da BOŞLUK adedini hesaplayabilmeniz gerekiyor. Ya da deneme-yanılma ile boşluk adedi verebilir ve hizalama yapabilirsiniz. Hizalama yapılacak diğer hücrelerin de yazı tipi Courier New olmalı ki, düzgün hizalama olabilsin. Çünkü bu yazı tipinde tüm karakterler AYNI EŞİT alana sahiptir.
3. İZOKİNETİK ÖRNEKLEME RAPORU ibaresi, hücreye direkt METİN olarak yazılmış. Bunun için
  • ya bu metnin önüne, hizalama için gerekli boşluk adedi kadar, MANUEL olarak boşluk koyarsınız.
  • ya da şöyle formüle edersiniz. =YİNELE(" ";x)&"İZOKİNETİK ÖRNEKLEME RAPORU" Burada, x boşluk adedini belirtmektedir ve metinsel ibare de çift tırnak içerisine alınır
  • ya da =" "&"İZOKİNETİK ÖRNEKLEME RAPORU" şeklinde formüle edilir. Burada ilk başlangıçta " " şeklinde, çift tırnak arasında, verilecek kadar boşluk manuel yazılmış ve metinsel ibareyle birleştirilmiştir.
4. M5PMA- 1716 ibaresi, C5 hücresinden formülle gelmekte. Öncelikle yazı tipini Courier New yapın. Ve formüle edelim.
=YİNELE(" ";x)&C5
Burada da durum aynı olup, x boşluk adedini belirtmektedir.

Kısaca 2 önemli husus var
1 - Yazı tipi : Courier New ya da aynı eşit karakter alanlarına sahip diğer yazı tipleri ile hücre biçimlenecek.
2 - Hizalama için, boşluk adedi bilinmelidir. Ya formülle ya da Manuel olarak bu bğşuk adedi kadar boşluk, ibare ya da formül sonucu ile birleştirilmelidir.

Not : Bir önceki sorunuzda, hizalama virgüllere göre yapılıyordu. Hizalama referansı var ve buna göre de boşluk adedi hesaplanabiliyor. Şimdiki sorunuzda ise, hizalama referansı YOK. Neye göre hizalama yapılacağı bilinmediğinden boşluk adedi de bilinmemektedir.

Geri