• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Excel'den Outlook ile otomatik mail gönderme makrosu (Satır satır veri ekleme)

Vedat

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Herkese iyi hafta sonları. Excel tablomda vadesi gelen borçların ve müşterilerin e-posta adreslerinin olduğu bir listem var. Makro butonuna bastığımda, Excel'in otomatik olarak Outlook üzerinden satır satır ilgili kişilere hatırlatma maili göndermesini istiyorum.Mailin konusunu ve integrity içeriğini Excel hücrelerinden alacak, hatta mümkünse mail metninin içine "Sayın [Müşteri Adı], [Tutar] TL ödemeniz gecikmiştir" şeklinde hücre bağlarını çekecek bir VBA kod bloğuna ihtiyacım var. Kod yazmaya çalıştım ama CreateObject("Outlook.Application") kısmından sonra sürekli hata alıyorum. Şablon dosyamı ekliyorum, VBA uzmanı hocalarımız el atabilir mi? excelcozum ailesine şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Windows 10 Microsoft Edge 152
öncelikle excelden mail gönderme içi artık ço zorlaşırılmış. yeni teknoloji ile birlikte graph denen bir uygulama izni şifresi almak gerekiyormuş. ve bunu dosyanda saklayacaksın ve dosya başkına geçerse de ordan istediği gibi mail göndermesini engellemek zor. yani ortak kullanım için sıkıntılı bir durum. yapay zekalara da biraz sordum ama bir çözüme ulaşamadık. bilen kulanan hocalarımız mutlaka yardımcı olacaktır.

Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
azraep hocam selamlar, dönüşünüz ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
Bahsettiğiniz Microsoft Graph API kısıtlamaları ve modern kimlik doğrulama (OAuth 2.0) süreçleri kurumsal/bulut hesaplar için süreci zorlaştırdı, haklısınız. Güvenlik ve ortak kullanım konusundaki uyarılarınız da çok yerinde.
Ancak bilgisayarda masaüstü Outlook uygulaması (klasik sürüm) açık ve kurulu olduğunda, yerel kütüphaneleri kullanarak hâlâ arka planda çalışan klasik Outlook.Application VBA makroları mevcut. Sanırım benim yazdığım kodda referans (Library) eksikliğinden veya Display/Send komutlarındaki bir mantık hatasından dolayı hata alıyorum.

Şirket içi lokal bilgisayarda kullanılacağı için güvenlik riskini minimumda tutarak, sadece sayfadaki satırları döngüye (For Next / Do While) alıp kişiye özel Müşteri Adı ve Tutar verilerini HTML body içine çekecek klasik bir lokal VBA kod bloğu işimizi görecektir.
Yapay zekanın tıkanıp kaldığı bu noktada, forumdaki değerli VBA uzmanı hocalarımızın arşivindeki çalışan o sihirli kodları paylaşmasını heyecanla bekliyorum. :)

Herkese iyi pazarlar dilerim.

Geri