• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Excelde sıralama yapmak

Sebahattin

Gold Üye
Aldığı beğeni
62
Excel V
Office 2013 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Selamun aleyküm excel hocaları ekte bulunan sayfamda verilen verilere göre bir takım sıralama (istedıklerim dosayanın üzerinde yazılmıştır bu konuda sizlerden dönüş bekliyorum

Ekli dosyalar

Sn Sebahattin
1 Yaş gruplarına sıralamayı manuel yapıp örneklendirebilir misiniz.
2 Kan gruplarını aynı formatta girerek dosya ekleyin. Örneğin A+ ve A +gibi boşluklu ve boşluksuz girilmiş.

İsteklerinizden anlaşılır olanı toplam çocuk sayısına göre sıralama ekteki dosyada.
İsim Listesi sayfasında H1 hücresindeki Çocuk sayısı düğmesine tıklayın, filitreli sayfasında sıralı tablo oluşturuyor.
Not
1 siyah/kırmızı hücreleri neye göre renklendirdiğinizi anlamadığımdan tabloda hepsini siyah yaptım.
2 Toplam çocuk sayısı hücrelerinde ya toplam formül, ya sabit sayılar yada boş bırakmışsınız. Hepsinde toplama formülü olsun.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
#3 mesajdaki dosyayı güncelledim. İsim Listesi sayfasında P1 hücresindeki açılır listesinde seçim yapın.
Hem toplam çocuk sayısına hem de kan grubuna göre sıralanıyor.
Kan grubunun yazım şekillerini düzelttim.
RH-(A) ile ARH - aynı kan grubunu temsil ediyorsa düzeltin.

Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Tesekur ederız Cocuk sayısı tamam fakat kan grupları ornek olarak ARH + olanların ad ve soyadlarını getırerebılirmıyız veya acılır lıste yardımı ıle ARH + kullanıcı bu kan grubunu seçdigınde listede ARH + KAN grubu olan kisiler gelsin Tekrar tesekkur ederiz

Geri