• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de Satır Renginin Seçilen Hücreye Göre Otomatik Değişmesi (Tıklayınca Satır Boyama)

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Lazhier

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Katkı
%0
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Selamlar herkese, elimde çok sütunlu ve binlerce satırdan oluşan devasa bir veri tablosu var. Satırları incelerken gözüm kayıyor ve hangi satıra baktığımı karıştırıyorum. Benim istediğim; Excel'de mouse ile hangi hücreye tıklarsam, o hücrenin bulunduğu tüm satırın otomatik olarak belirlediğim bir renge (örneğin açık sarı) boyanması. Başka bir hücreye tıkladığımda ise eski satırın rengi normale dönecek, yeni tıkladığım satır boyanacak. Bunu koşullu biçimlendirme ile yapmaya çalıştım ama sayfayı yenilemeden (F9 yapmadan) renk güncellenmiyor. Sayfa kod bölümüne (VBA) yazılacak küçük bir kodla bu donma/yenileme sorunu olmadan nasıl çözebiliriz? Desteklerinizi bekliyorum.

eğer sayfada başka renklendirme yoksa ilgili sayfanın kod modülüne yapıştırın
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Koşullu biçimlendirmenizi tetiklemek için, ilgili sayfanınızın kod molüne yapıştırın
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Alicimri hocam, ellerinize sağlık, İki alternatif çözüm de birbirinden harika.
Sayfamda başka bir renklendirme olmadığı için ilk verdiğiniz makro kodunu sayfanın kod bölümüne yapıştırdım. Tıkladığım an tüm satır hiç kasmadan anında açık sarı oluyor ve göz kayması sorunum tamamen çözüldü. Koşullu biçimlendirmeyi tetikleyen Target.Calculate hilesi de gelecekteki projelerim için ufkumu açtı, onu da bir kenara not ettim.
Hızlı ve nokta atışı desteğiniz için çok teşekkür ederim, emeğinize sağlık. 🙏

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri