• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Excelde harita üzerinden lookup kullanımı

Bilgisayar Hamikeserci

Yeni Üye
Aldığı beğeni
11
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Android 10 Google Chrome 146
Merhaba şimdi bir çalışma sayfası düşünün sayfa 1 de örneğin A dan Z ye şehirler olsun.
Sayfa2 de bu şehirlerin olduğu bir harita. Ben şimdi sayfa1 de b şehrini haritada göster dediğimde haritada b şehrini buşdurup zoomlattırabiliyor muyum. Elimdeki harita bir inşaat sahası layoutu. Mesela aşağıdaki haritada bina ismini girince haritada laypıtta yerini gösterecek

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260402_181912_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20260402_181912_Samsung Notes.jpg
    1.9 MB · Gösterim: 4
Windows 10 Opera 129
Merhaba.
Excel yerleşik fonksiyon ve kodlamalarında böyle bir özellik yok. En kolay yöntem fotoğrafı her bina ismine göre parçalara bölersiniz ve her parçaya bina adı verirseniz. İstediğiniz binaya ait resmi Excel de açıp gösterebiliriz.

Örnek Bina Adı A-1 ise inşaat sahasında Bu binaya ait kısmı kırpıp adını da A-1 koyarak kaydedersiniz.
Excelden A-1 adlı binayı getir deyince A-1 adlı fotoğraf açılarak gösterilebilir. Tüm binaların fotoğrafları bu şekilde ayrı ayrı kaydedilirse Excel vba da küçük bir kod yazılıp o fotoğraf açıp gösterilebilir.

Windows 10 Google Chrome 146
Ben buna benzer bir çalışma yapmıştım. Şöyleki ;
81 ilin sınırlarıyla bir Türkiye haritası düşünün. Her ilin harita üzerinde isimleri yazılı. Her ilin tam kendi adıyla da 81 sayfa var. Harita üzerinde hangi il'e tıklanırsa kullanıcıyı o ilin sayfasına götürüyor. Her ilin sayfasında da harita sayfasına dönmek için bir buton yaptım. Bu çalışmam forumumuzda mevcut. Siz bunun tam tersini istiyorsunuz. Eğer vereceğiniz kroki üzerinde isimleri yerlerine tek tek yazarsanız bu mümkün. Hazırlık aşamanızdan sonra bu çalışmayı yapmak zahmet ister. Yalnız dikkat edin, kroki üzerinde isimleri yazacağınız alanın özelliğinin aynı olması lazım. Yani kroki üzerinde yazacağınız isimlerin hepsi, örneğin Metin Kutusu içinde olabilir. Bir de bu isimleri yazacağınız Metin Kutusu! ilgili alanın çizgisinin dışına taşmamalı. Kroki üzerinde Metin Kutusu içinde yazacağınız isimlerle sayfa isimleri birebir aynı olması lazım. Ayrıca, bildiğim kadarıyla resim formatında göndereceğiniz krokinin uzantısı önemli değil diye biliyorum. Yani o resim formatındaki krokiniz yine resim formatında excel çalışma sayfasına atılacak.
NOT : Bu ayın 8'nde Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde Cerrahi Onkoloji'de bir ameliyat olacağım. Gidene kadar (eğer yetiştirebilirsem tabii) yardımcı olurum.
Kolay gelsin.

Konu Sahibi
Ben buna benzer bir çalışma yapmıştım. Şöyleki ;
81 ilin sınırlarıyla bir Türkiye haritası düşünün. Her ilin harita üzerinde isimleri yazılı. Her ilin tam kendi adıyla da 81 sayfa var. Harita üzerinde hangi il'e tıklanırsa kullanıcıyı o ilin sayfasına götürüyor. Her ilin sayfasında da harita sayfasına dönmek için bir buton yaptım. Bu çalışmam forumumuzda mevcut. Siz bunun tam tersini istiyorsunuz. Eğer vereceğiniz kroki üzerinde isimleri yerlerine tek tek yazarsanız bu mümkün. Hazırlık aşamanızdan sonra bu çalışmayı yapmak zahmet ister. Yalnız dikkat edin, kroki üzerinde isimleri yazacağınız alanın özelliğinin aynı olması lazım. Yani kroki üzerinde yazacağınız isimlerin hepsi, örneğin Metin Kutusu içinde olabilir. Bir de bu isimleri yazacağınız Metin Kutusu! ilgili alanın çizgisinin dışına taşmamalı. Kroki üzerinde Metin Kutusu içinde yazacağınız isimlerle sayfa isimleri birebir aynı olması lazım. Ayrıca, bildiğim kadarıyla resim formatında göndereceğiniz krokinin uzantısı önemli değil diye biliyorum. Yani o resim formatındaki krokiniz yine resim formatında excel çalışma sayfasına atılacak.
NOT : Bu ayın 8'nde Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde Cerrahi Onkoloji'de bir ameliyat olacağım. Gidene kadar (eğer yetiştirebilirsem tabii) yardımcı olurum.
Kolay gelsin.

Açıkcası 900 ad yapı için bu bayaggı zahmetli olur. ama ben biraz araştırdım excelde şunu yapabiliyoruz. örneğin layoutu resim olarak ekledik sonrasında a b c d binalarını excelde resime göre kordinat ataması yapılıyor ve pointer ile makro yazıp makroda kordinata gönderiyor böylelikle görsel üzerinde nerde olduğu tespit ediyor. işte bunun detayını bilen bir arkadaş lazım.

Excel bilginiz, beceriniz nedir ?

Geri