• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de Departmana Göre Prim ve Personel Maaş Hesaplama Formülü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

_nur

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2003 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 151
Merhaba hocalarım
İnsan Kaynakları departmanında dönem sonu personel maaş ve hak edilen prim listesini çıkarmaya çalışıyorum. Ancak veriler farklı sayfalarda olduğu için formülleri birbirine bağlayamadım. Örnek Excel dosyamı konunun ekine ekledim.
Yapmak istediğim bu şekilde olacak ,
  1. "Maaş ve Prim Raporu" sayfasında personellerin ID'leri ve bu ay gerçekleştirdikleri cirolar var.
  2. "Personel Listesi" sayfasından personelin hangi departmanda olduğunu bulmam ve "Prim Oranları" sayfasındaki departman yüzdesiyle (Örn: Satış %5, Pazarlama %3) eşleştirmem gerekiyor.
  3. Son olarak, eğer personel ciro hedefini tutturduysa (cirosu 100.000 TL üzerindeyse) sabit maaşına bu primi ekleteceğim. 100.000 TL altındaysa prim alamayacak, sadece sabit maaşını görecek.
EĞER ve DÜŞEYARA formüllerini iç içe mi kullanmalıyım yoksa bunu çözmenin daha dinamik bir yolu (ÇAPRAZARA veya İNDİS-KAÇINCI gibi) var mıdır? Adım adım formül kurulumunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Maaş ve Prim Raporu sayfası C2 hücresine aşağıdaki formülü kopyala yapıştır istediğin kadar aşağı sürükle ;
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Personelin ID'sine bakarak hangi departmanda olduğunu Personel Listesi sayfasından çeker.

Aynı sayfa D2 hücresine aşağıdaki formülü kopyala yapıştır istediğin kadar aşağı sürükle ;
HTML:
Kod:
C2 hücresine gelen departman adına göre prim oranını Prim Oranları sayfasından getirir.

Aynı sayfa E2 hücresine aşağıdaki formülü kopyala yapıştır istediğin kadar aşağı sürükle ;
HTML:
Kod:
Personelin sabit maaşını çeker. Eğer gerçekleşen...
Windows 10 Google Chrome 151
Merhaba _nur hanım,

Dönem sonu İK raporlarında bu iç içe formüller adamı gerçekten çıldırtabiliyor, çok iyi anlıyorum. :)İstediğiniz kurguyu tek bir hücrede çözmek için EĞER fonksiyonunun içine birkaç tane DÜŞEYARA gömmemiz gerekecek. Biraz uzun bir formül olacak ama mantığı basittir. Maaş raporu sayfanızdaki ilk satıra (D2 hücresi olduğunu varsayıyorum) şu formülü yapıştırıp aşağıya doğru çekebilirsiniz:

HTML:
Kod:

Formülün yaptığı iş aslında şu: Personelin cirosuna bakıyor, 100 binin üzerindeyse önce DÜŞEYARA ile personel listesinden maaşını çekiyor, sonra yanına ciro ile prim oranının çarpımını ekliyor. Eğer 100 binin altındaysa hiç prim karıştırmadan direkt çıplak maaşını getiriyor.Eğer formülü uygularken sütun kayması falan yaşarsanız buraya yazın, akşam iş çıkışı örnek dosyanızı indirip hücre hücre ayarlarım.
Kolay gelsin, iyi mesailer.

Windows 10 Google Chrome 149
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Maaş ve Prim Raporu sayfası C2 hücresine aşağıdaki formülü kopyala yapıştır istediğin kadar aşağı sürükle ;
HTML:
Kod:
Personelin ID'sine bakarak hangi departmanda olduğunu Personel Listesi sayfasından çeker.

Aynı sayfa D2 hücresine aşağıdaki formülü kopyala yapıştır istediğin kadar aşağı sürükle ;
HTML:
Kod:
C2 hücresine gelen departman adına göre prim oranını Prim Oranları sayfasından getirir.

Aynı sayfa E2 hücresine aşağıdaki formülü kopyala yapıştır istediğin kadar aşağı sürükle ;
HTML:
Kod:
Personelin sabit maaşını çeker. Eğer gerçekleşen ciro (B2) 100.000 TL'den büyükse ciroyla prim oranını (B2 * D2) çarparak maaşına ekler, değilse sadece sabit maaşı verir.

İsterseniz C ve D sütunlarını aradan çıkarıp doğrudan E2 hücresine şu birleşik formülü de yazabilirsiniz ;
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Android 10 Google Chrome 151
Serap hocam teşekkür ederim çok iyi oldu.
kralım hocam sizde çok iyi iş çıkardınız. Sayenizde işim rahatladı çok ama çok teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri