• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Excel VBA Büyük Veride Döngü Çok Yavaş Çalışıyor ve Ekran Donuyor (Hızlandırma Kodu)

MAHMUT ERGİN

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Katkı
%0.00
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi forumlar herkese. Yaklaşık 45.000 satırlık bir stok tablom var. Yazdığım makro ile For i = 2 To sonSatir şeklinde bir döngü kurup satırları tek tek kontrol ettiriyorum ve belirli kritere uyanların satır rengini değiştirip yan sayfaya kopyalatıyorum.
Kod çalışıyor fakat işlem neredeyse 3-4 dakika sürüyor ve o esnada Excel "Yanıt Vermiyor" moduna geçip donuyor. Kullanıcılar program çöktü zannediyor.
Bu döngüyü hızlandırmanın, bellekte (RAM) çalıştırmanın bir yolu var mıdır? Application.ScreenUpdating = False satırını ekledim biraz fark etti ama hala çok hantal. Dizi (Array) yöntemiyle bu işin çok daha hızlı yapıldığını duydum ama kodu nasıl revize edeceğimi bilmiyorum. Mevcut kod şablonumu ekteki dosyaya bıraktım, optimize edebilir miyiz?

Ekli dosyalar

Merhaba.

Ekli dosyanızda sorunuzdaki gibi bir karşılaştırma yada karşılaştırılacak bir kurala rastlamadım. Asıl yapmak istediğinize göre dosyayı eklerseniz yardımcı olmaya çalışırız.

İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Haklısınız KarıncaZ hocam kusura bakmayın, aceleyle yüklerken asıl makroyu yazdığım modülü içine eklemeyi unutmuşum, sadece ham verileri göndermişim valla.
Yapmak istediğim kurgu tam olarak şu:
B sütunundaki (Miktar) değeri 20'den küçük olan satırların C sütununa (Durum) "Kritik Stok" yazdırmak ve bu satırların arka planını kırmızı yapmak istiyorum.
Normalde aşağıdaki gibi klasik bir döngü kurdum ama satır sayısı 40-50 binleri bulunca Excel kitleniyor

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu işlemi sayfada tek tek satır gezmeden, diziyle (Array) hafızada yapıp tek seferde sayfaya basarak nasıl hızlandırabiliriz? Şimdiden çok teşekkür ederim hocam

Merhaba.

Ekteki kodları yeni bir modüle yapıştırıp deneyin.
HTML:
Kod:

İstediğiniz gibi olup olmadığını belirtirseniz başka yöntemlerde deneriz.

İyi çalışmalar.

Alternatif
HTML:
Kod:

Geri