• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel Sayfama Düseyara ile veri getirmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sebahattin

Gold Üye
Aldığı beğeni
58
Excel V
Office 2013 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Selamun aleyküm Dostlarım ekte bulunan dosyamda hisse girişinden veri girisi yaptıktan sonra gelen kurban kayıt formunda bulunan odemeler kısmımda olan 1. taksit ve 2. taksıt yanında bulunan ödemeler kısmının hemen altında bulunan Textboxs lara sayfada bulunan kurban bilgileri sayfasından Kurban küpe no secildiği anda 1 .ve 2. taksıt lerin yanında Textboxs kurban bilgileri sayfasından düsey ara förmülü ile kurban bilgileri sayfasından H ve I sütunlarını getirmeye getirebilirmiyız BU konuda sizlerden deştek Bekliyoruz.

Ben bi şey anlamadım....

Konu Sahibi
Hocam şöyle anlatayım form sayfasından kurban kayıt formunda kurban küpe no seçtiğimizde form sayfasında 1 taksit ve 2 taksit yanıda ödemelerin yazılacağı. 2 adet textboks var textbolara kurban bilgileri olan sayfadan h sütünü daki bilgileri düşey ara formülü ile ödeme kısmın altında bulunan text boks getirmek

Sayın Sebahattin Bey,
1 ncisi kayıt formunda kurban küpe no göremedim,
2 ncisi siz anladığım kadarıyla makro istiyorsunuz. Doğru anladıysam ben makro bilmem. Yok eğer fonksiyonla yapılsın diyorsanız,
(örneğin) form sayfası yerine sayfa ismi ve o sayfadaki hücre ismi kullanırsanız iyi olur gibi geliyor bana.

Makro bilen üstadlarımız var. Onlar size yardımcı olacaklardır. Kolay gelsin.

Sayın Sebahattin olmadı mı?
Geçen başka bir konunuz içinde kodlar yazmıştım sanırım hakkımda bilmediğim durumdan cevap yazmadınız ve o konudaki cevaplarımı silmiştim.
Varsa eğer böyle bir durum bir daha konularunıza çözüm yada cevaplar yazmayı düşünmüyorum dediğim gibi içimden bir his öyle söylüyor.

Konu Sahibi
Selamun aleykum hocam yukarıdakı kodları dosyaya ekledim fakat şöyle bir sıkıntı olması gereken durumu ekran görüntüsü olarak ekledim
kurban kayıt formunda combox kurban küpe no seçtiğimde Ödemeler sayfasına bulunan textbox larda 1.ve 2.Toplama işlemi yapacak ve bu islem sonucunu toplam ödeme textbox e yazacak ve hisse bedelin Toplam ödenen bedel cikarıp kalan kısmını kalan ın textbox yazdırılabilirmiyiz (bunu yapmamızın Amaci Excel dosyasına hissedarların hesapları düzgün bir şekilde takıp edebilmektedir ALLAH'
A emanet olunuz

Konu Sahibi
Selamun aleykum hocam yukarıdakı kodları dosyaya ekledim fakat şöyle bir sıkıntı olması gereken durumu ekran görüntüsü olarak ekledim
kurban kayıt formunda combox kurban küpe no örnek olarak 1 de bağlı seçtiğimde Ödemeler sayfasına bulunan textbox larda 1.ve 2.Toplama işlemi yapacak ve bu işlem sonucunu toplam ödeme textbox e yazacak ve hisse bedelin Toplam ödenen bedel çıkarıp kalan kısmını kalan ın textbox yazdırılabilir miyiz (bunu yapmamızın Amacı Excel dosyasına hissedarların hesapları düzgün bir şekilde takıp edebilmektedir ALLAH'
A emanet olunuz

Aleyküm selam.
Abey sıkıntı şu.
Siz bir konu açıyorsunuz ama bazen açtığınız konu ile alakalı olmayan şeyler çıkıyor.Mesela düşeyara gibi h ve i sütunları gelecek yazdınız ve benim kodlar ile geliyor.Son yazdığınız daha ayrı bir durum.
Tavsiye olarak.Şu userformda şu textboxa yada comboboxa(adları yazılırsa daha anlaşılır) şu işlemler yapılınca şöyle sonuç olacak gibi özetli yazsanız konular uzamayıp çözümünüz sizin için daha erken olacak.
Dosyayı incelemiştim zaten çıkan kalan işlemler yapılıyordu biliyorum.

Tekrar yazayım adım adım ne istediğinizi anlatın çözelim.Tabii kendi adıma yarın akşama bakabilirim.

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri