• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel Puantaj Tablosunda Vardiya Değişimlerine Göre Dinamik Gece Mesaisi ve Fazla Çalışma Saati Hesaplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

merveik

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
İyi forumlar herkese. İnsan Kaynakları departmanında kullanmak üzere bir puantaj tablosu hazırlıyorum ancak saat hesaplamalarında takıldım.Personelin giriş ve çıkış saatleri vardiyalı olarak sürekli değişiyor. Excel'de standart ÇIKIŞ - GİRİŞ saat mantığı, vardiya ertesi güne sarktığında (Örn: Giriş 22:00 - Çıkış 06:00) eksiye düşüyor veya hatalı sonuç veriyor. Ayrıca yasal olarak saat 20:00 ile 06:00 arasına denk gelen "Gece Çalışması" sürelerini otomatik ayırt edip fazla mesai sütununa yazdırmam gerekiyor.İç içe EĞER ve MOD fonksiyonları kullanarak bir yapı denedim fakat vardiya saatleri çok esnek olduğu için formül çorba oldu. Bu karmaşık saat ve vardiya hesaplamasını hatasız yapacak dinamik bir formül veya VBA makro kütüphanesi mevcut mudur?

Windows 10 Google Chrome 151
Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Patron hocam, ellerinize sağlık. Çok hızlı ve nokta atışı bir çözüm olmuş.
Düzenleyip paylaştığınız puantaj dosyasını indirdim ve vardiya saatleri üzerinde test ettim. Gece 22:00 giriş ve sabah 06:00 çıkış gibi ertesi güne sarkan kritik vardiyalarda o eksiye düşme hatası tamamen çözülmüş, formüller tıkır tıkır hesaplıyor. Yasal gece mesaisi saat dilimini de tam istediğim gibi hatasız ayırıyor.
Departmandaki puantaj krizimizi sayesinde çözmüş olduk.
İlginiz, emeğiniz ve hızlı desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri