• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel Makro Filtreleme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

haruntkn

Yeni Üye
Aldığı beğeni
18
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Merhaba. Option button geçişlerinde filtreleme işlemi çalışmıyor. Örnek olarak:
1: SSH Bekliyor isimli option buttondan bir arama yapıldı ve çalıştı.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

2: Başka bir option button'a geçildiğinde filtreleme çalışmıyor.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Şifre: 5353
Vba: 123456

İndirdiğim dosyada kusursuz çalışıyor. Arama kutularını kullanarak da kullanmadan da denedim. Optionbuttonlarda bir sorun görünmüyor. Diğer arkadaşlar da bir denesin bakalım. Belki sürüm vs. gibi şeylerden kaynaklı olabilir.

Konu Sahibi
İndirdiğim dosyada kusursuz çalışıyor. Arama kutularını kullanarak da kullanmadan da denedim. Optionbuttonlarda bir sorun görünmüyor. Diğer arkadaşlar da bir denesin bakalım. Belki sürüm vs. gibi şeylerden kaynaklı olabilir.
option button'da arama yaptıktan sonra başka bir option buttona geçince filtrelemeyi değil o option button'un değerlerini getiriyor hocam.

Konu Sahibi
Siz muhtemelen silip tekrar yazdınız değerli hocam. Benim dediğim şey Ayşe ismi oradayken option buttonlar arasında geçiş yaptığımızda çalışmıyor.

Siz muhtemelen silip tekrar yazdınız değerli hocam. Benim dediğim şey Ayşe ismi oradayken option buttonlar arasında geçiş yaptığımızda çalışmıyor.
Bir çok kombinasyonu denedim, gayet sorunsuz çalıştı gibi. Bir de farklı sürüm bir excelde deneyeceğim.

Konu Sahibi
Bir çok kombinasyonu denedim, gayet sorunsuz çalıştı gibi. Bir de farklı sürüm bir excelde deneyeceğim.
Aldığım hatanın ekran kaydı hocam. Buyrun. Gördüğünüz gibi option buttonlar arasında geçiş yaptığımda filtrelediğim cariyi değil o option buttonun listesini getiriyor.

Konu Sahibi
Sayı haruntkn
Ekteki dosyayı kontrol eder misiniz? İnşallah istediğiniz yanlış anlamamışımdır.
Sayın hocam:

İlk etapta çalışıyor fakat option buttonlar arasında geçiş yapınca tekrar çalışmıyor.
Çeyreğini bitirmişsiniz. Direk iyi anlamanız için video çektim buyrun:

Konu Sahibi
Sayı haruntkn
Ekteki dosyayı kontrol eder misiniz? İnşallah istediğiniz yanlış anlamamışımdır.
ek olarak şunu ekleyeyim daha iyi anlatabilmem için. ben bir filtreleme yaptığımda o filtrelemenin şartlarının her option buttonda çalışması gerek. Diyelim ki: Ayşe isimli cari'yi aradım. Tüm option buttonlar'a tıkladığım sadece Ayşe'nin gelmesi lazım. Müşteri adı olarak userx aradım diyelim. Her option buttona tıkladığımda userx isimli müşterileri bulmam gerekiyor. Eğer tarih aralığı belirttiysem o tarih aralığının çalışması gerekiyor. Özetle bir arama yapıp filtreleme yaptığımda her option button'da o filtrelemenin çalışması gerekiyor.

Konu Sahibi
Sayın haruntkn
Mesaj#8 deki dosyayı tekrar indirip kontrol eder misiniz?
Sayın userx hocam: tamamen çözmüşsünüz. Cari adıyla arama yaptığımda tam çalışıyor. Bu filtrelemenin aynısı diğer kutucuklara da yapılabilir mi? Müşteri adı ve diğerleri.

Konu Sahibi
Sayın haruntkn
Mesaj#8 deki dosyayı tekrar indirip kontrol eder misiniz?
sayın userx hocam. Müşteri adı'da artık istediğim gibi oldu teşekkürler. İşyerinde kullanıyoruz ve verim alıyoruz. Tarih aralığı, termin tarihi aralığı ve optionbutton'lar kalmış. bir tarih aralığı yazdığımda ya da termin tarihi aralığı yazdığımda optionbuttonlar arasında geçiş yaptığımda filtrelemenin doğru çalışmasını sağlayabilir miyiz? Örneğin tarih aralığı olarak 01.01.2023 01.06.2023 dediğimde optionbuttonlar arasında geçiş yaptığımda filtreleme doğru çalışsın.
İyi niyetiniz ve desteğiniz için teşekkürler.

İstediklerinizle ilgili farklı farklı bolca örnek verilerin olduğu bir dosya hazırlayıp yükler misiniz?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri