• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Excel İmsakiye Çalışmıyor

Excelismail

Gold Üye
Aldığı beğeni
61
Excel V
Office 365 TR
Gold Bitiş
21 Aralık 2026
Konu Sahibi
Merhabalar, iyi geceler.

Excel imsakiyesi Çevrim İçi açtığımda forma aç düğmesine tıkladığımda il ve ilçeler gelip aktar tıkladığımda sarı bit local klasörde seçtiğim ilin tüm ilçeleri otomatik olarak excel imsakiyesi oluşturuyor. Şimdi ise çok enteresan forma aç düğmesine tıkladığımda çalışmıyor.

Excel imsakiye tekrar eski haline getirebilir misiniz?

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Yok bunları yapamamam hocam. Hem gözlük kullanıyorum. Hem de belirli süre b.sayara bakınca gözlerim ağırıyor. Ağrıyınca dinlenip sonra tekrar bakıyorum.

Tamam sorun değil unutmazsam yarın yapıp eklerim.Ama son dosya hazır zaten.

Konu Sahibi
Hocam oldu. Hocam bu dosyada yeter, Allah razı olsun. Bir sorun olursa tekrar geri dönüş yaparım. Artık bitirip ramazan gelmeden site eklerim.

Sayın Excelismail,

Alıntı

Gözlerinizin ağrıması ; Tıp dilinde buna Dijital Göz Yorgunluğu (Computer Vision Syndrome) denir. Dinlenip tekrar bakmanız doğru bir refleks. Normalde dakikada 15-20 kez göz kırparken, ekrana odaklandığımızda bu sayı 5-7'ye düşer. Bu da gözün kurumasına ve ağrımasına neden olur. Ekrandan gelen yüksek enerjili ışık ve ortamdaki yansımalar göz kaslarını yorar. Ekranın çok yakın veya çok yüksekte olması göz kaslarını sürekli gergin tutar. Hafif bir astigmat veya hipermetropunuz varsa, ekran başında bu kusur kendini ağrı olarak belli eder.

Göz kaslarını dinlendirmenin en etkili yolu, her 20 dakikada bir, en az 20 fit (yaklaşık 6 metre) uzağa, 20 saniye boyunca bakın. Bu, yakına odaklanmak için kasılan göz kaslarının gevşemesini sağlar. Ekran parlaklığı, bulunduğunuz odanın ışığıyla aynı seviyede olmalı. Yazı tipi boyutunu rahatça okuyabileceğiniz kadar büyütün. Bilgisayarınızın ayarlarından "Gece Işığı" modunu açın veya benzeri yazılımlar kullanın. Ekranın üst kenarı göz hizanızda olmalı. Yani ekrana hafifçe aşağı bakmalısınız. Bu, göz kapaklarının daha kapalı durmasını sağlayarak buharlaşmayı (kuruluğu) azaltır. Ekrana olan mesafeniz kol boyu kadar (50-70 cm) olmalıdır. Eğer ağrıya batma ve yanma eşlik ediyorsa, eczaneden temin edebileceğiniz (tercihen koruyucu madde içermeyen) suni gözyaşı damlaları gözünüzü nemli tutarak rahatlatabilir. Özellikle akşam saatlerinde mi daha çok ağrı hissediyorsunuz, yoksa çalışmaya başladıktan hemen sonra mı? Bu önemli.

Konu Sahibi
Hocam ikinci il yapınca hata veriyor.

fso.CopyFile ThisWorkbook.Path & Application.PathSeparator & "Excel imsakiyesi Local.xlsm", fileYeni

Ekli dosyalar

• 1768335995682.png
    1768335995682.png
    261 KB · Gösterim: 1
Hocam oldu. Hocam bu dosyada yeter, Allah razı olsun. Bir sorun olursa tekrar geri dönüş yaparım. Artık bitirip ramazan gelmeden site eklerim.
Sizdende hocam.Birşey değiştirmedim zaten sadece useform açan kodu modüle alıp şikile sap tıklayıp makro atadım haberiniz olsun :)
Hayırlı geceler.

Konu Sahibi
Ali hocam astigmat var. 0,25 başladı başladı 0,25 ile bitti. Geçen sene doktor artık 0,25 kalacak dedi. Ama gözlüğü çıkarınca bir zaman sonra göz ağrıyor. Ama son bir senedir artık çok ağrımıyor. Her sene farklı doktora gidiyorum. Düzce havası rütübetli ağır. Hava da etkiliyor sanki. İstanbul da geçen sene 3,4 gün kaldım gözlük kullanmadım hiç ağrıma yapmadı desem olur.

Konu Sahibi
Refaz hocam tamam sorunu rast gele hallettim. üçüncü il ve ilçeler bitmek üzere. Hocam lütfen konuyu kapatmayalım. bir sorun daha olacak yarın sorsam olur mu?

Konu Sahibi
Hocam sorum geldi:

Refaz hocam; Excel Imsakiyesi Çevrim İçi, Excel Imsakiyesi Local olmadan çalışsa ve Excel Imsakiyesi Çevrim İçi tüm ile ve ilçeler ayrı ayrı verse. Mesela; adana seçtim sonra bir ilçesi yumurtalık ekranda Excel Imsakiyesi Çevrim İçi yumurtalık olsa sonra kayıtlasam. Adana seçtim adana ili kayıtladım. Yani Excel Imsakiyesi Çevrim İçi ile tek çalışma sayfası ile tüm illeri ve ilçeleri ayrı ayrı farklı kayıtlayıp yapmak istiyorum. Olur mu? Zaten örnek yüklemede yatsı kısmı yoktu eklemiştiniz. Bu örnek ayrı ayrı il ve ilçeleri yapıyor. Böyle olsa çok iyi olur.

Hocam demem o ki, belki seneye yada ilerki senelerde sitemde excel imsakiyeyi yayınlayamaya bilirim. İnsanlar buradan indirip kendi yaşadığı il yada ilçesini Excel Imsakiyesi Çevrim İçi yapsınlar.

Umarım yine çok şey istemedim Refaz hocam…

Hocam sorum geldi:

Refaz hocam; Excel Imsakiyesi Çevrim İçi, Excel Imsakiyesi Local olmadan çalışsa ve Excel Imsakiyesi Çevrim İçi tüm ile ve ilçeler ayrı ayrı verse. Mesela; adana seçtim sonra bir ilçesi yumurtalık ekranda Excel Imsakiyesi Çevrim İçi yumurtalık olsa sonra kayıtlasam. Adana seçtim adana ili kayıtladım. Yani Excel Imsakiyesi Çevrim İçi ile tek çalışma sayfası ile tüm illeri ve ilçeleri ayrı ayrı farklı kayıtlayıp yapmak istiyorum. Olur mu? Zaten örnek yüklemede yatsı kısmı yoktu eklemiştiniz. Bu örnek ayrı ayrı il ve ilçeleri yapıyor. Böyle olsa çok iyi olur.

Hocam demem o ki, belki seneye yada ilerki senelerde sitemde excel imsakiyeyi yayınlayamaya bilirim. İnsanlar buradan indirip kendi yaşadığı il yada ilçesini Excel Imsakiyesi Çevrim İçi yapsınlar.

Umarım yine çok şey istemedim Refaz hocam…
Hocam konu uzadı en iyisi yeni konu açın ve çalışan dosyayı ekleyin bakalım.Belki yapabilen arkadaşlarda olur ilgilenemezsem.Saygılar.

Ekteki dosyada;
FORM AÇ düğmesine tıklayıp formu açın.
Bir il seçin, o ile ait ilçeler gelecektir.
ilçe seçildiğinde, o ilçeye ait imsakiye oluşacaktır.
Eğer isterseniz, Dosya Oluştur düğmesine tıklarsanız. İmsakiye dosyasının bulunduğu klasörde, seçtiğiniz ilçenin imsakiyesi bulunan bir dosya oluşacaktır.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Ali hocam tam istediğim buydu. Olayı tam anlatamadım ama içim okudunuz çok çok teşekkürler. Tabi ki Refaz hocam, Zafer hocam her ikinize de ayrı ayrı çok teşekkürler.

Yine imsakiye ile bir şey yapamazsam sizlere geri dönüş yapabilirim değil mi?

Peki İmsakiye, Excel Imsakiyesi Çevrim İçi ve Excel imsakiyesi Local bu excel çalışma sayfasındaki visual basic, kodlar nerede? Nasıl görebilirim?

Konu Sahibi
Ali hocam, Kodlarla yap-boz gibi baştan yavaş yavaş bende yapabilirim diye bakacağım. En çok ta sahur, iftar, ve yatsıyı nasıl excel ekliyor görmek istiyorum.

Konu Sahibi
Teşekkürler, Ali hocam. Her şey için tekrardan çok teşekkürler.

Çözüm
Geri