• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Excel İmsakiye Çalışmıyor

Excelismail

Gold Üye
Aldığı beğeni
61
Excel V
Office 365 TR
Gold Bitiş
21 Aralık 2026
Konu Sahibi
Merhabalar, iyi geceler.

Excel imsakiyesi Çevrim İçi açtığımda forma aç düğmesine tıkladığımda il ve ilçeler gelip aktar tıkladığımda sarı bit local klasörde seçtiğim ilin tüm ilçeleri otomatik olarak excel imsakiyesi oluşturuyor. Şimdi ise çok enteresan forma aç düğmesine tıkladığımda çalışmıyor.

Excel imsakiye tekrar eski haline getirebilir misiniz?

Ekli dosyalar

Çalıştığınız veya sürekli kullandığınız ve doğru çalıştığına inandığınız her dosyanın bir kenarda her zaman bir kopyasını bulundurun. Ki o dosyanız bozulduğunda yedeğini kopyalayıp yapıştırarak kullanabilirsiniz. Unutma her otomobilin mutlaka bir stepnesi (yedek lastiği) vardır. Mantık bu işte...

Dosyanızı açtım, İmsakiye sayfasında FORM AC düğmesine tıklayınca mavi renkli bir UserForm açılıyor ve üsteki ComboBox'da bir il seçince, alttaki ComboBox'a seçilen ile ait ilçeler listeleniyor. Lokal düğmesine tıklayınca da seçilen ile ait klasör ve bu klasörün içinde de ilçelere ait imsakiye dosyaları oluşuyor.
Sorun nedir anlamadım.
Yalnız, her il seçtiğinizde siteye gidip, ilçeleri almanıza gerek yok.
Ekteki dosyada Sub ilceGetir() makrosunu silin, ilçeleri Private Sub CbxSehir_Change() olayındaki kodlar ile Vakitler sayfasındaki listeden alıyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Ali hocam, bu konuyu kapatsak özellikle benim için içinden çıkılmaz hal daha doğrusu beni aştı.

Ali hocam sizden bir ricam var. Yeni bir konu açsam yine örnek excel imsakiye sayfası yüklesem olur mu? Bu yeni yükleyeceğim sayfaya sadece teravih vakti otomatik doldurma yapılacak başka bir işlem yok.

Bu excel çalışma sayfası da excelcozum.com a aittir.

Merhaba.Bende dosya sorunsuz çalışıyor.

Ekli dosyalar

• 2.gif
    2.gif
    1.7 MB · Gösterim: 2
Yada benim gibi gif olarak gösterirseniz bakarız belki makro etkinleşince yada tasarım modunda kalmış olabilir ve tıklayınca aktif olmuyordur kodlar.

Tam anlayamadım ama o butonun click olayına userformunadı.show yazın.galşba imsakiye.show olacaktı.Kısaca butonun içinde kod yok gibi

Kod varsa excel dosyaya sağ tıklayıp özelliklrden alt sağda izin ver gibi birşey varsa onu işaretleyin.internetten inince bende hep böyle oluyor belki bundandır.

Konu Sahibi
Hocam sizin yaptığınız başka excel imsakiye yüklüyorum. Bu çalışıyor. Ama bunda teravih vakti yok, teravih eklense. Bunu otomatik olarak sahur iftar gibi çekse yapabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Yarın akşama doğru bakabilirim.Ama ilk eklediğiniz dosya neden sizde çalışmıyor çok garip durum.Önceden dediğim kodlara baktınızmı varmı.Yani tasarım modundayken çift tıklayın butona yada sayfa adına sağ tıklayıp makro görüntüle yapın kod varmı dediğim.

Konu Sahibi
Ali hocam aslında refaz hocam onu yatsı diye yazmıştı. Bizde alışkanlık olduğu için imsakiye ye teravih diye yazmıştım.

Konu Sahibi
Refaz hocam, son eklediğim dosya çalışıyor. Yatsıyı ekleseniz olur. Beklerim hocam. Ramazanın ilk gününe kadar o zaman tüm il ve ilçeleri eklerim.

syfimsakiye.Range("A2:A50,D2:D50,E2:E50").ClearContents Bunu silip alttakini ekleyin.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Cells(son, 5).Value = zaman Bunun altınada alttakini ekleyin.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Geri