merveik
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 5
- Excel V
- Office 2013 TR
Konu Sahibi
Herkese merhaba, iyi forumlar dilerim.
Excel 365 kullanıyorum ve dinamik dizi formülleriyle bir satış raporu hazırlamaya çalışıyorum. Forumda tek kriterli FİLTRE (FILTER) fonksiyonu örneklerini inceledim fakat benim yapmak istediğim senaryoda işin içinden çıkamadım.
Bir Satislar sayfam var. Burada Tarih, Bölge, Ürün Grubu, Satış Temsilcisi ve Tutar sütunları yer alıyor.
Rapor sayfasında ise üst kısma 3 adet açılır kutu (Kriter) koydum:
Üzerinde çalıştığım yapıyı ve kriter alanlarını net göstermek adına örnek taslak dosyayı ekte paylaşıyorum. Yardımcı olabilecek hocalara şimdiden çok teşekkür ederim.
Excel 365 kullanıyorum ve dinamik dizi formülleriyle bir satış raporu hazırlamaya çalışıyorum. Forumda tek kriterli FİLTRE (FILTER) fonksiyonu örneklerini inceledim fakat benim yapmak istediğim senaryoda işin içinden çıkamadım.
Bir Satislar sayfam var. Burada Tarih, Bölge, Ürün Grubu, Satış Temsilcisi ve Tutar sütunları yer alıyor.
Rapor sayfasında ise üst kısma 3 adet açılır kutu (Kriter) koydum:
- Bölge (Örn: Marmara)
- Ürün Grubu (Örn: Elektronik)
- Satış Temsilcisi (Örn: Ahmet Yılmaz)
- Bu 3 kritere de uyan satırları FİLTRE fonksiyonu ile dinamik olarak aşağıya listelemek istiyorum. Ancak kriterlerden biri veya ikisi BOŞ bırakıldığında (yani kullanıcı sadece Bölge seçip diğerlerini boş bıraktığında) formül hata veriyor ya da hiçbir şey getirmiyor. Boş bırakılan kriterlerin "Tümü" gibi algılanmasını nasıl sağlarım?
- Veri tabanında eşleşen kayıt bulunamadığında #HESAPLA! (#CALC!) hatası alıyorum. Bunun yerine ekranda "Aranan kriterlere uygun kayıt bulunamadı" yazmasını istiyorum.
Üzerinde çalıştığım yapıyı ve kriter alanlarını net göstermek adına örnek taslak dosyayı ekte paylaşıyorum. Yardımcı olabilecek hocalara şimdiden çok teşekkür ederim.
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.