• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel Barkot numarasının kısaltılması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

zenanli

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 EN
Konu Sahibi
Değerli arkadaşlar merhaba,

Örneğin X kargo firmasının barkotlarını barkot makinesi ile okuttuğumda aşağıdaki gibi uzun rakamlar çıkmaktadır.
Ben yalnızca kırmızı ile belirttiğim asıl kargo numarasının satırda gözükmesini istiyorum. Bu mümkün mü?

Yardımclarınızı rica ediyorum.

Aslında yanında harfleri de var ama sanırım o mümkün olmuyor.

Çözüm
Eğer makro sorun olacaksa, ilk önce A sütunundaki barkodları B sütununda formül ile kısaltın, daha sonra kısaltılmış barkodların bulunduğu hücreleri seçip, kopyalayın, A sütunundaki barkodların üzerinde Özel Yapıştır>Değerleri uygulayın, B sütununu silin.
10. Karakterden itibaren, 6 karakteri alıp, başına da CF mi eklemek istiyorsunuz.
Baştaki

Konu Sahibi
Aslında CF kargo harfleri değişken olabiliyor, bu nedenle sadece 10. karakterden itibaren 6 karakteri almak yeterli olacaktır.

Konu Sahibi
Aslında CF kargo harfleri değişken olabiliyor, bu nedenle sadece 10. karakterden itibaren 6 karakteri almak yeterli olacaktır.

Kısa barkot ayrı bir hücreye alınacaksa (örneğin, A1 hücresindeki uzun barkot için B1 hücresine aşağıdaki formülü yazın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Eğer aynı hücrede kısaltılacaksa makro yazmak gerekir.

Konu Sahibi
Aynı hücrede kısaltmak istiyorum.
Makro yazma konusunda çok bilgim yok maalesef.
Nasıl bir makro yazılabilir,
Tşkler syg

Sayın zenanli,
İzleyiniz. Belki kökten çözüm olur. Lütfen dönüş yapınız.

Konu Sahibi
Videoda eklentilerim, microsoft mağazası işyeri filtresine takıldığı için maalesef erişim sağlayamıyorum.
Sanırım bu şekilde mümkün olmayacak.
Yine de desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Aşağıdaki kodu, sayfanın altında çalıştığın sayfa sekmesi üzerinde sağ tıklayın, açılan listede Kod görüntüle işaretleyin. Çıkan sayfaya yapıştırın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Eğer makro sorun olacaksa, ilk önce A sütunundaki barkodları B sütununda formül ile kısaltın, daha sonra kısaltılmış barkodların bulunduğu hücreleri seçip, kopyalayın, A sütunundaki barkodların üzerinde Özel Yapıştır>Değerleri uygulayın, B sütununu silin.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri