• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel adına uygun veri getirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

nunu446

Yeni Üye
Aldığı beğeni
23
Excel V
Office 2019 EN
Konu Sahibi
Merhaba. Aşağıdaki nümune isimli dosyaya istanbul ve izmir isimli dosyadan makro yardımıyla bina numaralarına uygun tutarları getirib nümune isimli dosyada B sütununda bina numarasının karşısına veri getirilmesini istiyorum. Yardımcı olacak biri umarım olucaktır. Önceden teşekkürler.

örneğinizi ekliyorum

Dosyayı zipten çıkarın nereye koyarsanız koyun çalışır. eğer gerçek dosyanız farklı ise numune içindeki kodları aynı şekle getirip çalıştırabilirsiniz. Eğer bunu yapamıyorsanız gerçek bilgilerinizi bu dosyalara yapıştırıp çalıştırabilirsiniz. Eğer dosyayı çalışramadıysanız;
1- klasör neredeyse onu açın ve içinde numune dosyasını bulun.
2- Numune dosyasının üzerini SAĞ tıklayın.
3-Açılan pencereden "ENGELLEMEYİ KALDIR" ı seçin
4 -dosyayı çift tıklayın

Konu Sahibi
Dosyayı zipten çıkarın nereye koyarsanız koyun çalışır. eğer gerçek dosyanız farklı ise numune içindeki kodları aynı şekle getirip çalıştırabilirsiniz. Eğer bunu yapamıyorsanız gerçek bilgilerinizi bu dosyalara yapıştırıp çalıştırabilirsiniz. Eğer dosyayı çalışramadıysanız;
4 -dosyayı çift tıklayın
Teşekkür ederim, çalışıyor.

Konu Sahibi
4 -dosyayı çift tıklayın
Hocam şöyle bir problem oluştu, size gönderdiyim excel dosyasında 5 tane bina numarası yazmıştım, ama benim dosyamda 100-den fazla var, ve kodu kendi dosyamda düzenlerken hata veriyor, onu nasıl düzelte biliriz?

bu kayıtlı olan bina numarasının aynı formatta yazılmaması yada boş olmasından kaynaklanabilir

siz örneğinizi ekleyin tam olarak inceleyeyim hata ve benzeri oluşabilecek yazımlara bakayım. Çünkü benim gönderdiğim örnekte her halde çalışıyor

Konu Sahibi
siz örneğinizi ekleyin tam olarak inceleyeyim hata ve benzeri oluşabilecek yazımlara bakayım. Çünkü benim gönderdiğim örnekte her halde çalışıyor
Dosyayı ekledim, aşağı-yukarı bütün dosyalar bu şekilde

Sayın Nunu446;
1-bütün dosyalar derken belirtmiş olduğun istanbul ve izmir dışında isimleri farklı olan çok daha fazla dosya mı var?
2-Bu dosya içerikleri numune dosyasına kaydedilmiş mi?. Yada bir kısmı kaydedilip bir kısmı kaydedilmemiş mi?.
3- Eğer tüm dosya içerikleri numune dosyasına kaydedilmemişse ve kaydı gerekiyorsa; kaydedilmeyecek olanlar hangileri.
4 Kısacası bir projeye ait bilgiler eksik olunca işte böyle problemler çıkıyor. Bu nedenle sormadığım başka bilgiler var ise onları da açıklayacı detaylı bilgilendirme yapınız ki çözüme ulaşılabilsin

Konu Sahibi
Sayın Nunu446;
1-bütün dosyalar derken belirtmiş olduğun istanbul ve izmir dışında isimleri farklı olan çok daha fazla dosya mı var?
2-Bu dosya içerikleri numune dosyasına kaydedilmiş mi?. Yada bir kısmı kaydedilip bir kısmı kaydedilmemiş mi?.
3- Eğer tüm dosya içerikleri numune dosyasına kaydedilmemişse ve kaydı gerekiyorsa; kaydedilmeyecek olanlar hangileri.
4 Kısacası bir projeye ait bilgiler eksik olunca işte böyle problemler çıkıyor. Bu nedenle sormadığım başka bilgiler var ise onları da açıklayacı detaylı bilgilendirme yapınız ki çözüme ulaşılabilsin
istanbul ve izmir dosyası dışında 100-den fazla dosya var ve ben örnek olarak iki tane dosya ekledim, böyle olması güzel olurdu ki, mavi düymeye basınca hangi excel dosyasını seçmek istediğimizi sorsun ve seçtiğimizde o excel dosyasında olan bina numaralarına uygun nümune isimli dosyada verileri yazdırsın ( nümune isimli dosyada 1-den 1000-ne kadar bina numarası olucak ).

Konu Sahibi
istanbul ve izmir dosyası dışında 100-den fazla dosya var ve ben örnek olarak iki tane dosya ekledim, böyle olması güzel olurdu ki, mavi düymeye basınca hangi excel dosyasını seçmek istediğimizi sorsun ve seçtiğimizde o excel dosyasında olan bina numaralarına uygun nümune isimli dosyada verileri yazdırsın ( nümune isimli dosyada 1-den 1000-ne kadar bina numarası olucak ).
Dosya şöyle şekilde

numune dosyasının içinde diğer dosyalarda kayıtlı olan bina no larının tamamı yazılı mı? numune dosyasının en altında birleştirilmiş toplam satırı var mı yeni gelen örnekte 4 tane birleştirilmiş satır var.numunede kaç tane.
Kayıt edilmemiş bina numaraları varsa bunlar numune dosyasına kaydedilecek mi?
Ayrıca tüm dosyalar tek seferde değil de bir yada seçilen 10-15 dosya üzerinden yapılacak doğru mu

eski numune dosyasında bina numaraları 23 için hem istanbulda hem de izmirde vardı yeni gelen farklı.hangisi baz alınacak

Konu Sahibi
numune dosyasının içinde diğer dosyalarda kayıtlı olan bina no larının tamamı yazılı mı? numune dosyasının en altında birleştirilmiş toplam satırı var mı yeni gelen örnekte 4 tane birleştirilmiş satır var.numunede kaç tane.
Ayrıca tüm dosyalar tek seferde değil de bir yada seçilen 10-15 dosya üzerinden yapılacak doğru mu
birleştirilmiş satırı en sonda veriler olduğu zaman birleştiricem, birleştirilmiş satır olmuycak, toplam 800-900 bina numarası olucak 1-den 800-e kadar

Konu Sahibi
eski numune dosyasında bina numaraları 23 için hem istanbulda hem de izmirde vardı yeni gelen farklı.hangisi baz alınacak
aynı numaralı binalar sadece bir kaç farklı dosyada var, onuda bina numarası ve excel adıyla tutuşturub tutarı yazması lazım

Konu Sahibi
Dosyanı tek-tek elle seçip, tutarları getiriceğim

ben anladığımı söylüyorum tamam derseniz başlarım. Mevcut dosyalarınızı bir yada daha fazla dosyayı aynı anda seçeceksiniz. Seçilen bu dosyaların içerikleri Numune dosyasına alt alta kayıt yapılacak. Daha sonraki eklemeler numune sayfasına en alta eklenecek. Ancak burada şöyle bir sıkıntı olabilir. Mesela İzmir dosyasını yazdırdınız. Sonra unutup tekrar seçtiniz Bu mükerrer kayda neden olur. Bir diğer konu "İSTİNAD DİVARI" gibi harcamalar var bunlarda yazılacak mı?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri