• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel 2024 ÇAPRAZARA (XLOOKUP) ile Son Eşleşmeyi ve Alttan Yukarıya Doğru Arama Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

emreak

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Selamlar herkese, hayırlı işler.Şirketin cari satış takip listesinde sabahtan beri bir yerde takıldım. Bir müşteriye ait alt alta onlarca farklı tarihte satış kaydı girilmiş. Klasik DÜŞEYARA kullandığımda müşteri adını aratınca tablonun en üstündeki ilk satış tarihini ve tutarını getiriyor.Ancak benim acilen o müşterinin yaptığı en son (en güncel) satış tarihini ve tutarını yani listenin en altındaki veriyi çekmem lazım. Excel 2024 ile gelen ÇAPRAZARA (XLOOKUP) fonksiyonunun arama modlarında tersten (alttan yukarıya doğru) arama özelliği olduğunu duymuştum ama formül kurgusunu bir türlü oturtamadım, sürekli hata alıyorum.Son eşleşen satırı getirecek formül kalıbını paylaşabilecek bir hocamız var mıdır?
Örnek ham veri tablom ektedir.

Çözüm
Selamlar herkese, hayırlı işler.Şirketin cari satış takip listesinde sabahtan beri bir yerde takıldım. Bir müşteriye ait alt alta onlarca farklı tarihte satış kaydı girilmiş. Klasik DÜŞEYARA kullandığımda müşteri adını aratınca tablonun en üstündeki ilk satış tarihini ve tutarını getiriyor.Ancak benim acilen o müşterinin yaptığı en son (en güncel) satış tarihini ve tutarını yani listenin en altındaki veriyi çekmem lazım. Excel 2024 ile gelen ÇAPRAZARA (XLOOKUP) fonksiyonunun arama modlarında tersten (alttan yukarıya doğru) arama özelliği olduğunu duymuştum ama formül kurgusunu bir türlü oturtamadım, sürekli hata alıyorum.Son eşleşen satırı getirecek formül kalıbını paylaşabilecek bir hocamız var mıdır?
Örnek ham veri tablom...
Örnek ham veri tablom ektedir.
Deneyiniz; f2 hücresine aradığınız müşterinin adını yazınız

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
SNNAY hocam ellerinize, emeğinize sağlık! Gönderdiğiniz formül kurgusu tam istediğim gibi nokta atışı çalıştı.
Meğer o sondaki arama modu parametresine -1 yazmak gerekiyormuş, sabahtan beri o döngüyü kuramamıştım. Sayenizde müşterilerin en son güncel satış tarihlerini ve tutarlarını saniyeler içinde çekebiliyorum. Beni büyük bir Excel formül karmaşasından ve dertten kurtardınız.
Hızlı ve profesyonel desteğiniz için çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri