Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.
Bu şekilde işinizi görür mü?
formülü çözdüyseniz onu da siz yaparsınız. Yapamazsanız yardım isteyinizYanında (2021/5) gibi yazması gerekiyor ama formülün bu kadar karışık olacağını tahmin etmemiştim. Şu haliyle bile sizden çok fazla şey istediğimi fark ettim. Gerisi için de biraz kendim kafa yormalıyım sanırım.Teşekkür ederim.
Maalesef benim bilgi seviyem için çok karışık. (Bilgisiz olduğum burada ortaya çıkmalıformülü çözdüyseniz onu da siz yaparsınız. Yapamazsanız yardım isteyiniz
Size ipucu DÜŞEYARA kullanınMaalesef benim bilgi seviyem için çok karışık. (Bilgisiz olduğum burada ortaya çıkmalı) Şuan yapabileceğimi düşünmüyorum.
Merhaba askan çözümü sunmuş biraz daha kısaltarak Alternatif olarak F2 e böyle yazarak da bulabilirsiniz.HTML:
HTML: Formülün kısaltılmış hali Mehmet beyin paylaştığı formülaskan'ınkisi uzun ama çalışıyor gibi sizinkisini F2'ye yazdığımda nedense istediğim sonucu vermedi. Ali listede olmasına rağmen Ali dinlenecek olarak gösterdi.
Kodunuzu denedim sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Teşekkür ederim. Ama birinci tercihim formül şeklinde.Neden kod ile olanı kullanmıyorsunuz formülde alte çek dur maliesef.
Mehmet beyin formülü birebir eşleşme sağlaması gerekiyor sanırım. Sizin formülünüzde 1. satırına bakıyor sanırım. Bu yüzden daha düzgün çalışıyor.HTML: Formülün kısaltılmış hali Mehmet beyin paylaştığı formül
Mehmet Beyin paylaştığı doğru aslında sadece satırları karıştırmış doğrusu paylaştığım alttaki kod. Onu kullanının E2 hücresine yapıştırıp aşağı sürükleyin.HTML:Kodunuzu denedim sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Teşekkür ederim. Ama birinci tercihim formül şeklinde.
Mehmet beyin formülü birebir eşleşme sağlaması gerekiyor sanırım. Sizin formülünüzde 1. satırına bakıyor sanırım. Bu yüzden daha düzgün çalışıyor.
Hangi tabloda deniyorsunuz şundan diyorum askan bey in paylaştığı tabloda A sütununda sadece isimler var sizin paylaştığınız tabloda A sütununda isimlerin yanında ekstra kelimeler var. formülü ben Askan bey in ilk paylaştığı dosyaya uygun yazdım orada deneyiniz. Bu formül ile diğeri aynı denedim hiçbir sorun görünmüyor...değişen hiçbirşey yok biri tam eşleşme biri yarı eşleşme gibi herhangi bir durum söz konusu değil..askan'ınkisi uzun ama çalışıyor gibi sizinkisini F2'ye yazdığımda nedense istediğim sonucu vermedi. Ali listede olmasına rağmen Ali dinlenecek olarak gösterdi.
Evet haklıymışsınız. O yanındaki yazıları silmiş ve ben bunu siz söyleyince fark ettim. 2'nizinkisi de istediğim şekilde çalışmıyor aslında ama iş görecektir. Siz askan beyinkisine uygun şekilde yaptınız ve bunda herhangi bir yanlışlık yok, haklısınız. Benim dikkatimden kaçmış bir şey. Özür dilerim.Hangi tabloda deniyorsunuz şundan diyorum askan bey in paylaştığı tabloda A sütununda sadece isimler var sizin paylaştığınız tabloda A sütununda isimlerin yanında ekstra kelimeler var. formülü ben Askan bey in ilk paylaştığı dosyaya uygun yazdım orada deneyiniz. Bu formül ile diğeri aynı denedim hiçbir sorun görünmüyor...değişen hiçbirşey yok biri tam eşleşme biri yarı eşleşme gibi herhangi bir durum söz konusu değil..
Aslında sizin tabloda yardımcı sütun kullanılıp parçaal ile isimler sadece alınabilir. Veya tek formülde de parçaal eklenebilir ve istediğiniz formül oluşturulabilir ama çok gereksiz uzunluk olur ve çoklu verilerinizde bu şekilde uzun formüller çalışma sayfanızda kasmaya sebep olur. O yüzden Askan bey direk A sütununu sadece isimlerle oluşturdu en mantıklısı da bu.. Sorununuzun çözülmesine sevindim. İyi çalışmalar..Evet haklıymışsınız. O yanındaki yazıları silmiş ve ben bunu siz söyleyince fark ettim. 2'nizinkisi de istediğim şekilde çalışmıyor aslında ama iş görecektir. Siz askan beyinkisine uygun şekilde yaptınız ve bunda herhangi bir yanlışlık yok, haklısınız. Benim dikkatimden kaçmış bir şey. Özür dilerim.