• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Düşeyara formül alternatif birden fazla veri listeleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ergunpoyraz

Yeni Üye
Aldığı beğeni
14
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
İyi akşamlar, excel iş hayatımızda oldukça işe yarıyor, üretimi hızlandırmamıza buda maliyetleri azaltmamıza vs. yardımcı oluyor. Excel'in nimetlerinden sonuna kadar yararlanmak istiyorum. Hazırladığım etiket listesini sayenizde yarı otomatik hale getirdim daha da geliştiriyorum.

Tabloda yazılan Sipariş kodunu listede arayıp o sipariş kodundan kaçtane varsa CE karşılığını tabloda sıralamak istiyorum.

Düşeyara ile bulsam bile bir tanesini listeliyor ve bir tane daha sütun açmam gerekiyor.
Düşeyara formülüne alternatif hangi formülü önerirsiniz.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

1647117677270.png1647117756139.png

Çözüm
D82 hücresinde 216509 vardı..... D83 hücresine de 2CDS253001R0254 bunu yazın. Sonra da aşağıdaki formülü sağa ve aşağı sürükleyiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Merhaba ergunpoyraz aşağıdaki formülü kod sayfasının E82 hücresine yazıp sağa ve aşağı sürükleyiniz.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
VetExc23 Hocam emeğinize sağlık. hİç sutün eklememe gerek kalmadan tek kod ile işi çözdünüz.

Kod çalışıyor veya/yada eklemek istedim ama yapamadım.

Yani ürün sipariş kodunu birden fazla yapabilir miyiz.

216509 YADA 2CDS253001R0254

Sonuç:

S30
S40
F1
F2
F3
F4

D82 hücresinde 216509 vardı..... D83 hücresine de 2CDS253001R0254 bunu yazın. Sonra da aşağıdaki formülü sağa ve aşağı sürükleyiniz.

HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim VetExc23 Hocam, Geçen bir soru sormuştum sizde yardımcı olmuştunuz.

Bu sorudada VE şartı yerine VEYA ile yapabilir miyiz?

HTML:
Kod:

R38&U38 yerine R 38 veya U38'deki değeri tabloda bulursak yeni CE değerini getirsin.

ergunpoyraz ilk sorununuz çözülünce konuyu çözüldü yapıp.. farklı sorunuzu yeni konu açarak sorarsanız daha iyi olur. Aynı soruna sahip olan başkaları için kafa karışıklığı yaşanmamış olur.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri