• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü dosyaya şartlı veri aktarımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tukayf

Yeni Üye
Aldığı beğeni
143
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar değerli ustalar. Ekteki şube dosyası sube sayfasından
GunlukGörevListesi - 19.12.2022 15_04_24 (kalın yazılı kısım sürekli değişiyor-Bu nedenle veri aktarırken dosyayı seçebilmemiz mümkün müdür?)
dosyasına veri aktarmak istiyorum.
GunlukGorevListesi sayfası şablonu sabit. Netten indirip geri yüklüyoruz.
Sube N sütunu GunlukGörevListesi K sütununa
Sube O sütunu GunlukGörevListesi L sütununa
Sube T sütunu GunlukGörevListesi Q sütununa
aktarmak istiyorum.
Daha önce benzer bir konuda işlemleri yaptık ancak nete geri yüklediğimizde dosyayı kabul etmedi sistem.

Merhaba

Listelerin ikisi de boş. Dolu olan sütunlar kafa karıştırıyor.
Şube dosyasında bulunan tüm veriler Görev Listesine kopyalanacak mı / taşınacak mı?
Yoksa Sicil Numarasına denk gelen, belirttiğiniz sütunlarda bulunan veriler mi kopyalanacak?

Konu Sahibi
Merhabalar. Kişisel veri kalır korkusuyla her şeyi silmişiz. Hocam sicil numarasına denk gelen belirtilen sütunlardaki veriler kopyalanacak.
Gorev Listesi sayfasında sadece bu 3 sütunun verileri değişecek diğer veriler sabit kalacak.
Sube N sütunu GörevListesi K sütununa
Sube O sütunu GörevListesi L sütununa
Sube T sütunu GörevListesi Q sütununa
aktarılacak. Umarım anlatabilmişimdir.

İstediğiniz basit bir şey ama anlamakta zorlanıyorum.
Sizin sürekli elinizde bulunan dosyanın adı nedir?
Siz bu elinizde bulunan dosyadaki verileri, farklı bir yerden indirdiğiniz dosya içine kopyalayıp geri mi yüklüyorsunuz?

Konu Sahibi
Sürekli elimde bulunan dosya. Şube dosyası dosyadaki sayfa adı "Sube"
Günlük indirilen ve geri yüklenen dosya "GunlukGörevListesi - 19.12.2022 15_04_24" (Kalın kısım sürekli değişiyor.) Bu dosyadaki sayfa adı "GorevListesi"

Şube dosyasından verileri dosya seçerek >GunlukGörevListesi - 19.12.2022 15_04_24" (Kalın kısım sürekli değişiyor.) Bu dosyadaki sayfa adı "GorevListesi" ne
Sube N sütunu GörevListesi K sütununa
Sube O sütunu GörevListesi L sütununa
Sube T sütunu GörevListesi Q sütununa
gelecek şekilde veri aktarmak istiyorum.

Merhaba

Bi kontrol eder misiniz?

Konu Sahibi
Ahmet hocam çok teşekkür ederim. Müthiş hızlı bir çözüm oldu. Ancak şöyle bir sorun hasıl oldu. N ve O sütunlarına aktardığımız değerler saat:
Biz şubeden 09:00 gönderiyor ama oraya yazınca 0,75 gibi bir sonuç yazıyor. Bunu direk çözebilmenin yolu var mıdır. Yoksa dosyayı açıp ctrl+h ya da sütunu saate çevirerek te çözebiliriz.
Saatli veri girip deneme imkanınız oldu mu. Bu kısmı benim hatam kvkk dan dolayı dosya içeriğini komple boşalttım zahmet verdim kusuruma bakmayınız.

Merhaba

Biraz yoğunum hemen bakamıyorum

Tekrar kontrol eder misiniz?

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri