• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Dosya yolu getirme Hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

murat_8181

Excel Dostu
Aldığı beğeni
237
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Değerli arkadaşlar paylaşmış olduğum çalışma ile B sütununa yazdığım dosya isimlerini bulunduğu klasörde arattırarak A sütununa bu dosyaların yollarını yazdırıyorum. Çalışma mevcut hali ile bu işlemi yapıyor. Ancak klasör içindeki dosya sayısı çok fazla olduğu zaman makro işlemi çok geç yapıyor. Bu makroyu tekrar revize ederek hızlandırmak münkünmüdür. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Aranan dosyaların uzantısı varmı .pdf gibi veya xlsx gibi

sadece bunlar mı hepsi mi

Alt klasör içindekiler listelenecek mi

örneğiniz ekte

Konu Sahibi
Adnan hocam cevap için öncelikle teşekkür ederim. Makro gayet güzel çalışıyor tek sorun benim yazdığım dosya isimlerine ait dosya yolunu değilde klasör içindeki dosyaların tamamının yolunu getiriyor ben sadece benim yazdığım dosyaların yolunu getirsin istiyorum

Sadece seçilen dosya içeriği

galiba anlaşamadığımız bir yer var resimleyerek örneklermisin

Konu Sahibi
galiba anlaşamadığımız bir yer var resimleyerek örneklermisin
Hocam şimdi ben paylaştığım excelin B sütununa manuel elle istediğim dosya isimlerini yazacağım. Sonra Dosya yolunu getir butonuna tıklayıp B sütununa yazmış olduğum isimlere ait dosyaların bulunduğu (genelde hepsi aynı klasörde) klasörü seçip tamam dediğimde A sütununa yazmış olduğum bu isimlere ait dosyaların yolunu getirecek. Paylaşmış olduğum dosyadaki makro bu şekilde çalışıyor zaten ancak hızı çok yavaş

bunu başta belirtseydin daha iyi olurdu. Örnek ekte

1654028747257.png

dizi(i) yazan yerin baş tarafına cstr(dizi(i)) yazın

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri