• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü dosya adlarını excel içerisindeki hücreden alarak bir yere kaydetme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ortak_Akıl

Yeni Üye
Aldığı beğeni
106
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Selamün Aleyküm
Kısaca: "C:\Users\mbaca\Desktop\bğlnt dsy" klasöründe 300 adet excel dosyası var.
Bunların adlarını tek tek açıp değiştirmem gerekiyor.
Bütün excel dosyalarının AV2 hücresinde ATAŞMAN NO yazıyor. No değeri: BB2 hücresindedir.
Bu no değerlerindeki adlara göre "kayıt yeri" adlı klasörüne excel dosyasının adını değiştirerek kaydetmek istiyorum.
mesela: AV2 hücresinde ATAŞMAN NO yazıyor. No değeri: BB2 hücresinde 23B yazıyor ise: "kayıt yeri" alt klasörüne 23B.xlsx olarak kayıt yapılacak. şayet BB2 hücresi boş ise yine "kayıt yeri" klasörüne BB2 hücresinin bakıldığı dosya adı (mesela: "xxc.xls" olsun ) xxc(ataşman no boş).xls olarak kaydetsin.(orijinal dosyalara dokunulmasın).Altı adet değiştirilecek dosya ekledim.
yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
teşekkür ederm. elinize sağlık. program güzel çalışıyor fakat bir noktada hata verdi.
If tName <> 0 Then kodunda hata verdi. yani ataşman no değeri 122/1 sayfasında hata verdi

tName string olarak deklare etmişim, dim satırında tName$ yerine tName yazınca o hata gider ama
122/1 diye bir dosya ismi veremezsiniz. Dosya isimlerinde \ / : * ? " < > | karakterleri kullanılamaz.

Konu Sahibi
tName string olarak deklare etmişim, dim satırında tName$ yerine tName yazınca o hata gider ama
122/1 diye bir dosya ismi veremezsiniz. Dosya isimlerinde [COLOR=%s]\ / : * ? " < > | [/COLOR] karakterleri kullanılamaz.

122/1 diye bir dosya ismi veremezsiniz. Dosya isimlerinde [COLOR=%s]\ / : * ? " < > | [/COLOR] karakterleri kullanılamaz.
programı şu şekilde değiştirdim. fakat
1.xlsx dosyasında hata verdi.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
teşekkür ederim.
konu: sırayla E:\bğlnt dsy dosyadaki her bir dosyanın içerisinde BB2 hücresindeki no değerinndeki adıyla (örn: hücrede 19 var ise E:\bğlnt dsy\kayıt yeri kalsörüne 19.xlsx olarak kayıt yapacak) E:\bğlnt dsy\kayıt yeri klasörüne kaydedecek"
ataşman no da [COLOR=%s]\ / : * ? " < > | bu karakterleri görünce işleme devam edecek hale getirdim.
fakat 1.xlsx dosyasında takılıyor. hata veriyor. bakabilir misiniz[/COLOR]

1707730237902.png

Konu Sahibi
teşekkür ederim zahmet verdim size.
insanın dikkati dağılınca bazı şeyleri göremeyebiliyor.
böyle bir durumla karşılaşınca programın durmaması ve devam etmesi gerekiyor.
programa biraz daha çalışmam gerekecek.
sağolun...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri