• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Do loop until döngüsünü belirli bir sayıda durdurmak.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

goko3636

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
Elimde bir iterasyon döngüm var. Bazen sonucu gelmeyip excel i donduruyor. benimde amacım mesela 100 kere tekrar ettikten sonra bu döngüyü son sayıyı yazdırsın istiyorum yani exceli bozmasın son denemedeki sayıları döksün. bunu nasıl yapabilirim? yaptığım iterasyonu kod olarak ekliyorum.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

bu do loopunu 100 kere yapsın eğer yüzüncüde de şartımı yapamazsa son sonuçları döksün. dökmesini istediğim değerler fnew,vnew. şimdiden teşekkürler

Çözüm
Öncelikle kod bloğunuzun arasından sadece soruyu sorduğunuz alan içinden alıntı yaparak anlatmak istiyorum.
HTML:
Kod:
Yaptığımız işin açıklaması şu şekilde:
Do döngüsüne girmeden önce cikis adında bir değişken tanımladık, yine döngüye girmeden önce değerini 0 olarak belirledik. Döngü içerisinde yukarıda bir yere her döngüde değerinin 1 artması için cikis =...
Öncelikle kod bloğunuzun arasından sadece soruyu sorduğunuz alan içinden alıntı yaparak anlatmak istiyorum.
HTML:
Kod:
Do döngüsüne girmeden önce cikis adında bir değişken tanımladık, yine döngüye girmeden önce değerini 0 olarak belirledik. Döngü içerisinde yukarıda bir yere her döngüde değerinin 1 artması için cikis = cikis + 1 kodunu yazdık. Yine döngü içerisinde en alt kısma If cikis = 100 then ifadesi ile birlikte şartı sağlıyorsa exit do yapmasını istedik.
Not: kodu telefondan yazdım, denemedim hata yapıp yapmadığım konusunda bir fikrim yok.

Çözüm
Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Do döngüsüne girmeden önce cikis adında bir değişken tanımladık, yine döngüye girmeden önce değerini 0 olarak belirledik. Döngü içerisinde yukarıda bir yere her döngüde değerinin 1 artması için cikis = cikis + 1 kodunu yazdık. Yine döngü içerisinde en alt kısma If cikis = 100 then ifadesi ile birlikte şartı sağlıyorsa exit do yapmasını istedik.
Not: kodu telefondan yazdım, denemedim hata yapıp yapmadığım konusunda bir fikrim yok.
çok teşekkür ederim mükemmel oldu. Ben bi ton saçma for next döngüsü kurmaya çalışıyordum içinde. çok teşekkür ederim. pekala örnek veriyorum sekseninci döngüde verdiğim şart gerçekleşti. eğer yanlış anlamadıysam döngüyü yapmaya devam edecek taki çıkış 100 olana kadar değilmi? aslında bunuda engellemek için basitçe untili silip if cikis= 100 OR abs Abs(diff) < 0.001 yazabilirim. çok sağolun fena aydınlattı bu satır

çok teşekkür ederim mükemmel oldu. Ben bi ton saçma for next döngüsü kurmaya çalışıyordum içinde. çok teşekkür ederim. pekala örnek veriyorum sekseninci döngüde verdiğim şart gerçekleşti. eğer yanlış anlamadıysam döngüyü yapmaya devam edecek taki çıkış 100 olana kadar değilmi? aslında bunuda engellemek için basitçe untili silip if cikis= 100 OR abs Abs(diff) < 0.001 yazabilirim. çok sağolun fena aydınlattı bu satır
Eğer Do Loop döngüsündeki şartınızı sağlarsa Cikis değişkenindeki 100 şartını beklemeden do döngüsünden çıkar aslında. Fakat yine de if koşuluna ekleyip garantiye alayım derseniz o da bir seçenek tabi.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri