• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Dinamik Olan İcmali ve Tarihleri Hesaplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hayalibey

Yeni Üye
Aldığı beğeni
42
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Herkese Merhaba
Dosyamda Görev Listesinin en altında senelik izin kurs vb pasif personelin olduğu bir liste var

Revize ettiğim bir kod ile aktif sayfa I6 hücresindeki tarihe göre başlanma tarihine 2 gün kalanları bana msgbox ile gösteriyor.

Hazirla makrosunda kısa yolu olan Tarih hazırla makrosu başlama tarihleri en yakın olanları en alta atmak sureti ile sıralıyor.

Buraya kadar her şey rahat çalışıyor.

Sorun şu:
Listem dinamik . Yanı üstteki satırlar artıp azalıyor böyle olunca tarih siralarken kod aralığının dışında satır oluşmuş ise aralık dışını hem sıralamıyor hem de mesaj olarak göstermiyor.

Bir de başlığı olan senelik izin rapor şeklinde devam eden yazıyı tarih sıralamasının en altına atıyor.

Yapılabilir ise eğer
Senelik izin başlığı altında bu başlık hep üstte kalsa
Üstteki Satırllarin sayısı ne kadar değişirse değişsin tarih sıralaması tarih girilen tüm satırları sıralasa ve mesajbox ta senelik izin başlığından sanra mevcut tarihe 2 gün kalanları gösterse.
Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

tarih Sıralama makrosunda

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
olarak düzeltip dener misiniz

Konu Sahibi
tarih Sıralama makrosunda

HTML:
Kod:
olarak düzeltip dener misiniz
Hocam sorun bu tarihler bazen 209 dan başlıyor
Şatır eklenince misal 211 den
Satır silinince 205 204 ten başlıyor
Yukarıda satırlar dinamik olduğundan tarihlerin olduğu aralık sabit değil

Konu Sahibi
Zafer Hocam msgboxta da baslamasina 2 gün kalanlar geliyordu ya orda da güncelleme yapmak gerekmiyormu
Özel_Hatirlatma
Kodlarında

Baktım evet abey.Kodu dosyadan silmişim tekrar yazacağım.Bir function yazıp devamlı ordan ilgili satır numarasını getiririz.

Alttaki kodlar o modüle eklenip eskisi silinecek abey.
Const içindeki kelimeyi düzeltmeniz gerekebilir.
Aynı mantığı diğerinede uygulayabilirsiniz.

HTML:
C#:

Unbenannt.PNG

Hatırlatıcı için kod yazmak istiyorum onu unutup diğerini yapıyorum bu aralar sanırım dinlenmem gerek abey :)
Onuda hazırladım ekte.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri