• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Değerleri Bulmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

alicox

Yeni Üye
Aldığı beğeni
20
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
ARKADAŞLAR BİR TABLO VAR BU TABLODA 1-2-3-4 BÖLGE VAR, BU TABLODAKİ İLETKEN CİNSLERİNE GÖRE DEĞERLERİ ÇARPIP TOPLAYACAK BİR FORMÜL VAR MI YARDIMCI OLURSANIZ MEMNUN OLURUM
MİSAL III. BÖLGE 3xPANSY+ROSE/PANSY TOPLAM DEĞER 899 BUNU FORMULLE NASIL BULURUZ

Merhabalar C15 hücresi için şöyle yazıp formülü SAĞA sürükleyerek bulabilirsiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

C16 hücresi içinde şöyle SAĞA sürükleyerek deneyiniz.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Teşekkürler, ama 5xRose 2, 3, 4 ve 5xrose olabilir. Birde aşağıdaki gibi olabilir. Mesela 3xPansy+Rose/Pansy gibi olabilir.

#3 nolu mesajda Formüllerde esas olan aşağıdaki kısım pansy yada lily i arıyorsanız. rose yerine lily yada pansy yazarsınız. 3 ile yada 4 ile yada 5 ile çarpıyorsanız da ona göre bu formülü o katsayıyla çarparsınız.

HTML:
Kod:

Yada Sn. tukayf ın kullandığı gibi Etopla fonksiyonuyla yazıp SAĞA süreklersiniz. yine ı-ıı-ııı-ıv sıralaması değişmedeği için sabit olduğu için bu şekilde sütun kontrolü yapmanıza gerek de kalmaz. sadece rose yerine aranan kelime bir de katsayıları değişeceksiniz.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Merhabalar C15 hücresi için şöyle yazıp formülü SAĞA sürükleyerek bulabilirsiniz.

HTML:
Kod:

C16 hücresi içinde şöyle SAĞA sürükleyerek deneyiniz.

HTML:
Kod:
5*İNDİS ile başlayan formül doğru sonuç verdi, ama her zaman 5xRose olmayabilir, 2,3,4xRose olabilir ve 3xPANSY+ROSE/PANSY benzeri değerler olabilir.
3*İNDİS( ile başlayan formul ile doğru sonuç çıkmadı

merhabalar bu formüller beni aşar. ama VetExc hocamın yazdığı formüller sizin dosyanız için en iyisi gibi. sürekli değişken bir yapınız var ise bence şablonda gerekli düzenlemeleri yapıp tekrar soru sorun.

Konu Sahibi
ARKADAŞLAR BURADA SORUN ŞU
3xPANSY+ROSE/PANSY YAZAN HÜCRE İÇİNDEKİ 3'Ü PANSY'Yİ ROSE'U VE PANSY'Yİ TEK TEK AYIRMAM GEREKİYOR. BUNLARI TEK TEK AYIRIRSAM BUNLARI TABLODAN DÜŞEYARA İLE DEĞERLERİNİ BULABİLİRİM.
AYNI ŞEKİLDE 5xROSE YADA 4XROSE, 3XROSE 2XROSE YAZAN HÜCREDE DE 5xROSE İÇİN 5'İ - ROSE'U TEK TEK AYIRMAM LAZIM, 2xROSE İÇİN 2'Yİ - ROSE'U TEK TEK AYIRMAM LAZIM
BUNLARI TEK TEK AYIRIRSAM BUNLARI TABLODAN DÜŞEYARA İLE DEĞERLERİNİ BULABİLİRİM.

Selamlar,

Alternatif olması açısından yazıyorum...

AYNI ŞEKİLDE 5xROSE YADA 4XROSE, 3XROSE 2XROSE YAZAN HÜCREDE DE 5xROSE İÇİN 5'İ - ROSE'U TEK TEK AYIRMAM LAZIM, 2xROSE İÇİN 2'Yİ - ROSE'U TEK TEK AYIRMAM LAZIM
BUNLARI TEK TEK AYIRIRSAM BUNLARI TABLODAN DÜŞEYARA İLE DEĞERLERİNİ BULABİLİRİM.
Sizin Excel versiyonunuz Excel2010...
Excel2010 işlevleriyle, dediklerinizi ayırmak oldukça güç. Ki ayırdıktan sonra da üstteki mesajlarda önerilen formüllerle karşılıklarını bulup toplamak gerekiyor.

Bu arada,
yazılanlarda bir standart olmalı. Örneğin sadece 3*ROSE+2*PANSY gibi "5x" yerine 5* gibi * işareti ve + işaretleri kullanmak gibi.... Aksi halde kullandığınız / işaretinin anlamının + olduğunu ancak formüle bakarak anlayabiliyoruz. Bunlardan başka daha hangi işaretler olabileceği de bilinmiyor.

Sizin versiyonda, istenilen sonuçların elde edilebilmesi için en uygun çözüm makro (KTF) olacaktır diye düşünüyorum...
Makro bilgim yok denecek kadar az...
Aşağıdaki resimden de görüleceği üzere, konuyla ilgili makro kodlarını internetten aradım ve bazı uyarlamalar yaptım. Sonuçta istenilenler KTF ile hesaplanıyor. Ama, bazı kısıtlamalar var. Onları da yazmaya çalıştım.

0123.png

Dosya makro içermektedir.
Dosyayı kullanabilmek için makroların etkinleştirilmesi gerekmekte.
Dosyayı indirdiğinizde, Dosya gezgininde dosyayı seçin >>> sağ tık >>> Özellikler >> açılan menüde en alttaki makro etkinleştirme ile ilgili kutucuğu işaretleyin.

üstteki mesajımda KTF kullanımı

=DegistirA(DegisecekAlan ; DegisimListesi ; KarşılıkDeger)

şeklindedir.

Çalışması ise
örneğin, B24 hücresindeki
3xPANCY+ROSE/PANCY için 1. değerlerin elde edilmesi

Formülümüz
=DegistirA(YERİNEKOY(YERİNEKOY($B24;"x";"*");"/";"+");$B$4:$B$11;C$4:C$11)
Burada,

Degisecek Alan = B24 hücresinde yazılan 3xPANCY+ROSE/PANCY Ancak, öncelikle x yerine * ve / yerine + yazılmalı... Onu da
YERİNEKOY(YERİNEKOY($B24;"x";"*");"/";"+") formülüyle elde ediyoruz. Ve sonuçta şöyle oluyor... 3*PANCY+ROSE+PANCY

DegisimListesi : $B$4:$B$11

KarşılıkDeger : C$4:C$11

KTF çalıştığında, önce Degisecek alan olan 3*PANCY+ROSE+PANCY deki PANCY ve ROSE değerleri, DegisimListesinde aranıyor ve bulunduğu satırdaki KarşılıkDeger yazdırılıyor.
İlk sonuç olarak, 3*105+70+105 elde ediliyor. Son olarak da bu değerler matematiksel olarak işlem görüyor ve 490 sonucu elde ediliyor.

ARKADAŞLAR BURADA SORUN ŞU
3xPANSY+ROSE/PANSY YAZAN HÜCRE İÇİNDEKİ 3'Ü PANSY'Yİ ROSE'U VE PANSY'Yİ TEK TEK AYIRMAM GEREKİYOR. BUNLARI TEK TEK AYIRIRSAM BUNLARI TABLODAN DÜŞEYARA İLE DEĞERLERİNİ BULABİLİRİM.
Sayın alicox lütfen yazılarınızı yazarken capslock tuşunu kapalı tutunuz.
Teşekkürler

Konu Sahibi
Kodlarla çözmeye çalıştım, doğruluğunu sık deneme yaparak test yapmak gerekir...
Elinize sağlık çok güzel yapmışsınız, Doğru sonuçlar aldım teşekkür ederim.
sizden bir ricam daha olacak, aşağıda yazdığım şeyi yaparsanız memnun olurum.
YAPILMASI İSTENİLEN :
Ekteki excelde A19 hücresinde 1,2,3 ve 4 bölgeden hangi bölge seçilirse, B19 daki seçilen iletken cinsinin o bölgedeki değeri C19 hücresine gelsin, diğer bölgeler gelmesin
Örnek 3. Bölge 5xRose seçildiğinde iletkenin yazıldığı B19 hücresinin yanında 1,2,3,4 gibi tek tek seçim olmayıp, 1 adet hücreye değer yazsın.
3. Bölge 5xRose seçildiğinde 735 i C19 a yazsın

Konu Sahibi
Selamlar,

Alternatif olması açısından yazıyorum...

Sizin Excel versiyonunuz Excel2010...
Excel2010 işlevleriyle, dediklerinizi ayırmak oldukça güç. Ki ayırdıktan sonra da üstteki mesajlarda önerilen formüllerle karşılıklarını bulup toplamak gerekiyor.

Bu arada,
yazılanlarda bir standart olmalı. Örneğin sadece 3*ROSE+2*PANSY gibi "5x" yerine 5* gibi * işareti ve + işaretleri kullanmak gibi.... Aksi halde kullandığınız / işaretinin anlamının + olduğunu ancak formüle bakarak anlayabiliyoruz. Bunlardan başka daha hangi işaretler olabileceği de bilinmiyor.

Sizin versiyonda, istenilen sonuçların elde edilebilmesi için en uygun çözüm makro (KTF) olacaktır diye düşünüyorum...
Makro bilgim yok denecek kadar az...
Aşağıdaki resimden de görüleceği üzere, konuyla ilgili makro kodlarını internetten aradım ve bazı uyarlamalar yaptım. Sonuçta istenilenler KTF ile hesaplanıyor. Ama, bazı kısıtlamalar var. Onları da yazmaya çalıştım.

Ekli dosyayı görüntüle 15194

Dosya makro içermektedir.
Dosyayı kullanabilmek için makroların etkinleştirilmesi gerekmekte.
Dosyayı indirdiğinizde, Dosya gezgininde dosyayı seçin >>> sağ tık >>> Özellikler >> açılan menüde en alttaki makro etkinleştirme ile ilgili kutucuğu işaretleyin.
Hocam çok teşekkür ederim, yoruldunuz, hakkınızı helal edin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri