• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü CSV Formatında Kayıt

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Selamlar

Örnek veriyorum.

A2 hücresinde YILMAZ
B2 hücresinde TUNÇ
C2 hücresinde 05667778899

(1. Satırda başlıklar var)

Bu şekilde giden bir excel sayfası var ve sayfanın tamamı Metin olarak biçimli.

CSV olarak kaydediyorum.

A sütununa isimler
B sütununa soyisimler
C sütununa da telefon numaraları geliyor.
İstediğim de bu fakat,
Telefon numaralarının başındaki 0'lar, CSV yapınca yok oluyor.

Daha önce 0'lar duracak şekilde CSV yapıyordum fakat nasıl yaptığımı hatırlayamadım.

Hocalarımıza sormak istedim.

Yine belirteyim, CSV dosyasında bir sorun yok.
Soldaki sıfırların silinmesi, direkt Excel ile açılmasından kaynaklanıyor. Excel açarken sayı formatına dönüştürüp, baştaki sıfırları siliyor.
CSV dosyasını bir Excel'e alırken, Veri>Dış Veri Al>Metinden'e tıklayın
Çıkan Metin Alma Sihirbazı'ında
Adım 1/3 de: Sınırlandırılmış
Adım 2/3 de: Diğer'e ( ; ) noktalı virgül yazın.
Adım 3/3 de: SÜtun veri biçimi'de., Metin'i işaretleyin.
SON'a tıklayın.

Konu Sahibi
CSV dosyasını nerede kullanacaksınız.
Iphone telefon ile oluşturulan tek dosya VCF telefon rehberini, Excel'de düzenledikten sonra (yani ad, soyad, tel no haline getirdikten sonra),
Windows üzerinde önce (kişi sayısı kadar) CONTACT dosyası haline getiriyorum. Sonra bu dosyaları yine Windows üzerinde kişi sayısı kadar VCF dosyası haline dönüştürüyorum.

Dolayısıyla tüm rehber eski model Samsung telefona atılmaya hazır hale geliyor. (Ağustos ayında Kralım hocamdan öğrenmiştim)

İlk denememde CSV'de telefon numaralarının başında sıfırların olmadığını gördüm.
Tabi bu şekilde VCF'ler işe yaramayacaktı. (Zira CSV'yi not defteri ile açınca da sıfırlar görünmüyordu)

Fakat sonradan başlarına kesme işareti getirince yine de CSV'de sıfırlar oluşmasa da, not defteriyle açınca sıfırları görmüş oldum. Böylece sorun çözülmüş oldu.

Kralım hocamın paylaştığı video çok işime yaramıştı.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri