• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü CommandButton Aktif Pasif Yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sebahattin

Gold Üye
Aldığı beğeni
58
Excel V
Office 2013 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
selamun aleyküm Dostlar Sayfamda bulunan userform2 bulunan 2 adet (kaydet ve verileri güncelle ) diye Commandbutton var butanlar ın çalışması söyle olacak
frame3 de Ad soyadı veya telefondan arma textbox ayse yazıldıgında userform2 de kaydet butonu pasif hale (çalışmayacak )bunun yerine frame3 de verileri güncelle butonu aktif(çalışacak)duruma gelecek, Ad soyadı veya telefondan arma textbox hiç veri girilmemişse güncelle butonu pasif(çalışmayacak )şekilde ayarlamak mümkünümü bu konuda sizlerden güzel sonuçlar bekliyoruz ALLAH 'emanet olunuz

Çözüm
Sayın hocam dünkü dediğim gibi ayarladım.
İnceleyip anlamaya çalışırsanız benzerlerini yapabilirsiniz .
PasifyapButonlari kısmını extra sub ile yaptım başka yerdende çağırırsanız diye.

1729751434644.png
19.Mesajda video var if else için.Neyse yarına kadar belki alttaki yazdıklarımı uygularsanızda çözebilirsiniz.Telefondan zor yazabildim ve mantığı gösterdim.

Textbox ve buton adlarını bilmiyorum ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla alttaki kalıp gibi yapılır.
Alttaki Sub pasifButonlar() bunu userforma eklersiniz ve içindeki buton yazılanları gerçek kaydet ve güncelle butonların name si ile değiştirirsiniz.

Sub Aramatextbox_change() bunuda eklersiniz ve aramatextbox yazan yeri arama yapılan textbox name si ile değiştirirsiniz.
Kod içindeki(Aramatextbox ) yeride arama textbox namesi ile değiştirirseniz ve doğru uygularsanız sanırım olur bu iş kısaca düşüncem böyle yapmak ve mobilden ancak bu kadar yazabildim.

Sub pasifButonlar()
Kaydetbuton.enabled=false
Güncellebuton.enabled=false
End sub

Sub Aramatextbox_change()
PasifButonlar
If trim(Aramatextbox.value)=““ then
Kaydetbuton.enabled=true
Else
Güncellebutton.enabled=true
End if
End sub

Sayın hocam dünkü dediğim gibi ayarladım.
İnceleyip anlamaya çalışırsanız benzerlerini yapabilirsiniz .
PasifyapButonlari kısmını extra sub ile yaptım başka yerdende çağırırsanız diye.

1729751434644.png

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam tesekkur Ederiz bizi bu sıkıntıdan kurtardiniz ALLAH razı olsun Vido ızledim Allah RAZI olsun sizlerden

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri