• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Combobox ile veri getirmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sebahattin

Gold Üye
Aldığı beğeni
58
Excel V
Office 2013 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Selamun aleykum Kiymetli Dostlar ekte Bulunan userform2 de bulunan hissedar girişinde bulunan satış sorumlusu textbox acılısta ekcel sayfsında bulunan kurban bilgileri sayfasında bulunan (N3 )bulunan verinin satış sorumlusu textbox a getirilmesi Münkunmu dur bu konuda yârdim istiyoruz sayfam da sayfa koruma sifresi (durusu)

Çözüm
Kısaca resimdeki gösterdiklerim gibi yapın.Set aralık yazan yerdeki işaretli olan A harfi başkaydı orası A olacak ben önceden değiştirmiştim yine A yerine başka harf yazmışsınız.

1.png
Konu Sahibi
Buradaki userform2 deki kurban no secildiginde satış sorumlusunu kurban bilgileri sayfasında bulunan N3 verisini satış sorumlusu Textbok una getirmesi gerekmekdir

Buradaki userform2 deki kurban no secildiginde satış sorumlusunu kurban bilgileri sayfasında bulunan N3 verisini satış sorumlusu Textbok una getirmesi gerekmekdir
Yazdığınızdan anladığım kadarıyla önceden arama textboxa bul gibi kodlar yazıp textboxlara getirmiştik.Yani aynı mantığı dediğiniz comboboxun change koduna yazacaksınız sayfa ismini değiştirip ve aranan sütun farklıysa sütun harfi değiştirip.
Bu şekilde denediniz mi?

Konu Sahibi
sayın Refaz hocam söyle bir değişiklik yaptım .Kurban bilileri sayfasına yeni bir sütun ekledim ve o şutuna satış sorumlusu adını verdim ve satış sorumlusunu kurban sayfasına (J)Sütununda gösterılmistır. Bizim burada yapmak istediğimiz olay söyle olacak :user form2 de kurban küpe no örnegin 1 de bağlı secildi ise satıs sorumlusu kurban bilgileri sayfasında j sutunununda bulunan bilgi (ahmet )gelmesi lazım

TXTSOR.RowSource = "'Kurban Bilgilerı'!A2:A" & Worksheets("Kurban Bilgilerı").Cells(Rows.Count, "J").End(xlUp).Row
böyle bir kod yazdım fakat sonuc alamadım

sayın Refaz hocam söyle bir değişiklik yaptım .Kurban bilileri sayfasına yeni bir sütun ekledim ve o şutuna satış sorumlusu adını verdim ve satış sorumlusunu kurban sayfasına (J)Sütununda gösterılmistır. Bizim burada yapmak istediğimiz olay söyle olacak :user form2 de kurban küpe no örnegin 1 de bağlı secildi ise satıs sorumlusu kurban bilgileri sayfasında j sutunununda bulunan bilgi (ahmet )gelmesi lazım

TXTSOR.RowSource = "'Kurban Bilgilerı'!A2:A" & Worksheets("Kurban Bilgilerı").Cells(Rows.Count, "J").End(xlUp).Row
böyle bir kod yazdım fakat sonuc alamadım
Sayın hocam önceden yazmıştım arama butona tıklayınca kodunda bul gibi yani find ile textboxlara veriler alınıyordu aynı mantık ve önceden dediklerimi yazpsaydınız bence çözerdiniz ama son mesajınızdaki kodla venim önerdiğim kodla hiç alakası var mı?
Her neyse pc açınca hallederim.Yinede bir uğraşmayı deneyin yazdıklarımı.

Kısaca resimdeki gösterdiklerim gibi yapın.Set aralık yazan yerdeki işaretli olan A harfi başkaydı orası A olacak ben önceden değiştirmiştim yine A yerine başka harf yazmışsınız.

1.png

Çözüm
Konu Sahibi
hocam kodu yazdim sonuc hata
TextBox8.Value = Format((CDbl(TextBox4.Value) + CDbl(TextBox5.Value)), "#,##0.00")

Sayın hocam o kod hatasının konu ile alakası yok.
Önceki konularınızda o hatalar vs.. düzeltilip ayarlanmıştı.Dosyanıza bir göz atmıştım combochange koduna sanırım yine başa döneceksiniz kod hataları için :)
Bir üstad ve siz bilmiyorum nasıl beceriyorsunuz çalışan kodları bozmayı inanın bende merak ediyorum :).Biz düzeltiyoruz siz bozuyorsunuz.
Neyse o hatalı satırn başına tek tırnak ekleyip sonra konu açarsınız.Amaç zaten örneğinize göre satış sorumlusu getirmekti.

Ama örneğinize göre doğru çalışıyor değil mi?
Birde şunu yazayım öncedende yazmıştım ama aynı durum söz konusu.İsimletin sonunda boşluklar oluyor.Bundan dolayı arama yapınca veriler gelmiyor.Bu yüzden mesela Ahmet ise sonundaki boşluğu silin varsaki yanılmıyorsam vardı boşluk sonda.

Konu Sahibi
Sayın Razef hocam sizin yazdıgınız kod hata bende idi Su anda Sıkınti yok yapmak istediğimiz oldu tesekur ederiz

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri