• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ComboBox ile ListWiev den aramada donma hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
ComboBox ile ListWiev de sorgulamada donma hatası alıyorum. ArşivListede bazı stunlarda 100 de 85 hatalı sorgu yapıyor net sonuçları vermiyor. ve diğer Formlarda yani Taranan, Taranmayan ve imha formlarında donma hatası var. Bir yerde uyumsuzluk var ve bulamadım.
Bu sebeblerden dolayı sorgulama kısmı için yardımlarınızı bekliyorum.

Kullanıcı:1
Şifre:1

Çözüm
Merhaba sayın hocam.

Dosyanızı ayarladım sayfada S.NO olarak nokta yapabilirsiniz.
Birçok hatanızıda düzelttim örnek Başlıkta Aidiyet Kodu yazıyor ama comboboxta Aidiyet Kod yazıyor yani u harf yoktu ve eşleşmiyordu.
Birde comboya başka birşey yazarsanız hata mesajı verdirdim.
Kısaca tavsiyem dikkatli yazın kodları.
Hata felan olursada yeni konu açın.

Kolay gelsin.
Merhaba.
ilk olarak mesela taranan formdaki "S.NO" burdaki noktayı kaldırın hepsinden.
Sonra [f12] burdaki 12 yerlerine 10 yapınız hepsinde.

like '" & "%" & txt & "%" & "'" yerine kısaca like '%" & txt & "%'" olarakta yazabilirsiniz.
Ayrıca ş yazınca nedense listelemiyor.

rs.Move 1 bunu önceden listviewin başlıkları tekrar görükmesin diye eklemiştik.
Bunu silin zaten dosyanızda where ile <>SNO diye şart koymuşsunuz.
Silince ş ilede bulunuyor ve sorun olmuyor.

Ayrıca taranan daki listviewe doubleclick kodundaki .Txt012 = rs.Fields(9) yeri .Txt010 = rs.Fields(9) olarak değiştirin.
Yazdıklarımın hepsi taranan içindi daha fazla bakmaya korktum hatalar için :)

Konu Sahibi
rs.Move 1 bunu önceden listviewin başlıkları tekrar görükmesin diye eklemiştik.
Bunu silin zaten dosyanızda where ile <>SNO diye şart koymuşsunuz.
Silince ş ilede bulunuyor ve sorun olmuyor.
Emeklerine sağlık hepsi tamam ful oldu bu konu kısmı. Sadece başlık konusunuda halledebilsek? Başka formül yokmu acaba Görünüm olarak alt alta başlıkların çift görünmesi hoş olmadı o manada yani. Ayrı texboxda yapıncada kaydırmalarda birlikte olmayınca bir manası olmuyor. farklı bir yol bulma şansımız varmı acaba?

Emeklerine sağlık hepsi tamam ful oldu bu konu kısmı. Sadece başlık konusunuda halledebilsek? Başka formül yokmu acaba Görünüm olarak alt alta başlıkların çift görünmesi hoş olmadı o manada yani. Ayrı texboxda yapıncada kaydırmalarda birlikte olmayınca bir manası olmuyor. farklı bir yol bulma şansımız varmı acaba?
Benin dediğim userformda denemelerimde başlık çift olmuyordu.
Yarın bakarım.En basit yol hdr=yes yapıp f1 yerine [sutun adı] gibi yazılsa zaten çift olmaz.

Hdr=no olacaksa dediğim gibi mesela [F1] <> 'SNO' yaparsanız sorguda zaten başlık çıkmaması gerek çift olarak.

Konu Sahibi
Hayırlı günler çeşitli denemeler sonunda ben bu işi beceremedim. kodları tam nereye ve hangi kodları yazacam bulamadım. ne yaptıysam olmadı. şu başlık işi biterse tamam olacak bu bölüm.

Konu Sahibi
Ben tümünü güncelledim listelerden birini halledip neresinde yapıldığını belirtirsen gerisi bende.

Merhaba.
ilk olarak mesela taranan formdaki "S.NO" burdaki noktayı kaldırın hepsinden.
Abey önceki mesajımda yazmıştım noktayı kaldırın diye siz kaldırıp boşluk eklemişsiniz [F1] <> '" & "S NO" & "'" bu şekilde.

Alttaki gibi olacak.Kısaca başlık nasılsa aynısı olacak.
[F1] <> '" & "SNO" & "'"

Ayrıca [F1] <> '" & "SNO" & "'" yerine alttaki gibi kısa ve normali yapabilirsiniz.

[F1] <> 'SNO'"

Son olarak frmTaranan formununki Sub Sorgula() alttaki gibi kısaltabilirsiniz.Diğerlerinede uygulayabilirsiniz.
Kopyala yapıştır yaparsanız belki Tr karakterleri düzeltmeniz gerekebilir.
Kolay gelsin.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Son olarak frmTaranan formununki Sub Sorgula() alttaki gibi kısaltabilirsiniz.Diğerlerinede uygulayabilirsiniz.
Kopyala yapıştır yaparsanız belki Tr karakterleri düzeltmeniz gerekebilir.
Kolay gelsin.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Bu kısmı denemeye kalktım sorumun başına döndüm donma yaptı hata veriyor.

Abey ben sadece sorgulayı yapın demiştim.
Resimdeki gibi tekrar değiştirdim.
frmtarananlar ı ayarladım diğerlerinide ona göre yaparsınız.

eee.gif

Screenshot 2023-03-17 194452.jpg

Konu Sahibi
Sakın kızmayın ama ben bu işten birşey anlamadım. Kısır döngü gibi, şaka gibi aynısını kopyalayıp yapıştırdım. İlgili yerleri değiştirdim ama haftalar önceki gibi başa döndüm.
Farklı yollar denedim olmadı bu kez oldu dedim bir hafta önce son rutuşlar dedim. Gene yok. çakışan yada uyumsuz birşeyler var ama nerde bulamıyorum. Diğerlerinde gene çift başlı var. Fakat bir şey fark ettim. ilk yapılan olunca diğerlerinde sorun muhakkak sorun çıkıyor.

Kızacak bişey yok abey :)
Taranan sayfası haricindeki diğer sayfalarda SNO diye sütun yoktu S.NO yada S. NO gibi sütunlar vardı.
El hasıl velkelam sütun isimleri eşleşmesi gerek koddaki ile bundan dolayı kısır döngü oluyordu.Taranan formunda çalışmıyormu kodlar.

Konu Sahibi
Evet sorunda bu önceki haftalarda Arşivlisteden yaptık hatta sizinle yapmıştık. diğerleri olmadı diye bu yola baş vurdum bu kezde Taranan dosyasını örnek yaptınız sorun yok ama bu kezde diğerlerinde sorun değişmiyor gibi. Yani sanki tek form kabul ediyo gibi oldu sistem demek istediğim yada olan.
Tamam Sno olayına odaklanayım bakayım ozaman.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri