• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Combobox ile benzersizleri Raporlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

talebeyim

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar Aşağıdaki gibi bir comboboxum var.

Bu combobox ile A3ile A100 Arasında geçen ve tekrar eden kelimeleri teke düşürerek seçecek ve seçince msgbox ile aşağıdaki gibi bir mesaj verecek. mesaja tamam diye tıklayınca comboboxun seçtiği kelime sıfırlanacak (yani hiç seçilmemiş gibi olacak)

"Seçtiğin nesneden 14 adet var."

Not:
Ben bu comboboxtan 30 tane kullanacağım için siz 1 tane bana örnek gösterirseniz ben 30 tane uygulayabilirim.
Ben bu sheetleri kopyalayacağım için kopyaladığım aktif her sayfada çalışması gerekecek. Yani ( Sayfa2 için yazılmış bir kod olmaması her kopyada kod değiştirmemem lazım.)

Kolay gelsin Teşekkür ederim.

Ekran görüntüsü 2023-01-16 205728.jpg

Refaz hocam ben bi ikili combo paylaşayım. Sende muhakkak daha sade yaparsın bunu inceleyin

Askan hocam zamanım yok :)
Aslında şimdiye kadarda uğraşamayacaktım ama önceki mesajda yaparım dedim ve kısa sürer sandım uzadı :(
Neyse önceki konudaki Ado kodlarıyla devam ettim yanlış felan varsa yazarsınız.
Ve alttaki koda devam edin.Combo 1.satırda olacak farzedildi örnek dosyanıza göre.
Kodlar daha sadede olabilir ama zamandan dolayı uğraşamadım abey.

ggg.gif

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Hocam Elinize sağlık çok güzelde ben anlamadım.
Bu gönderdiğiniz kodlarını combo box'un içerisine kopyalayıncamı
Combobox1 de bütün sutunları tek comboda süzecek.

Bu dosya aynen gifte gönderdiğiniz gibi çalışıyor.

Hocam Elinize sağlık çok güzelde ben anlamadım.
Bu gönderdiğiniz kodlarını combo box'un içerisine kopyalayıncamı
Combobox1 de bütün sutunları tek comboda süzecek.

Bu dosya aynen gifte gönderdiğiniz gibi çalışıyor.
Benden bu kadar abey msliesef.30 tane combo ekleyin ona kod yazarlar.
Kolay gelsin.

Refaz hocam ben bi ikili combo paylaşayım. Sende muhakkak daha sade yaparsın bunu inceleyin
Abey dosyanızı class ile kısalttım ve giftede gösterdim örnek olarak koda nasıl ilave edilecek.
Butona tıklayınca veriler alınır yada başka sayfadan ilgili sayfaya geçincede çalışır.

dddd.gif

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri