• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü çoklu koşula göre değer getirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Yalcin1650

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba,
5 farklı sorguya göre değerler sayfasından uyumlu olan bir kaç sütundaki değerleri alt alta satırlar halinde getirmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Arkadaşlar merhaba,
5 farklı sorguya göre değerler sayfasından uyumlu olan bir kaç sütundaki değerleri alt alta satırlar halinde getirmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Deneyiniz
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Makrolu çözüm.
Sorgu sayfasında B15, J15, R15 deki ölçütlere göre sorgular.
Bu başlıkları Değerler sayfasında arar ilgili satırı listeler.
Sorgu sayfasında ölçütleri aynı formatta yazarsanız sıkıntı olmaz.
Başlıkların birinde boşluk koymayı unutmuşsunuz düzelttim.
Başka var mıdır bilmiyorum.
Kolay gelsin.
HTML:
Kod:

X1 Y1 Z1 K1 için yapılmış formül aşağıda diğerleri için kırmızı ile belirttiğim hücre adreslerini değişirin.
=TRANSPOSE(INDIRECT("Değerler!"&ADDRESS(MATCH(
D2;Değerler!B:B;0);MATCH(TEXTJOIN(" - ";TRUE;D3:D6);Değerler!2:2;0))&":"&ADDRESS(MATCH(D2;Değerler!B:B;0);MATCH(TEXTJOIN(" - ";TRUE;D3:D6);Değerler!2:2;0)+4)))

Konu Sahibi
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
Öncelikle emeğinize sağlık, çok teşekkür ediyorum. İsteğimi eksik anlatmışım galiba, bunun için özür dilerim. İsteğim sorgu sayfasında B2-6 arasındaki sorgulara D2-6 arasında verilmiş cevaplara göre uyan Değerler sayfasındaki değerleri Sorgu sayfasında B16. satırdan aşağıya doğru getirmek. Tekrar teşekkürler.

#5 mesajdaki formülü biraz kısalttım.
Yazmayı unutmuşum, formülü tekleştirmek için Değerler sayfasında Y2 leri Y1 lerin sonuna ekledim. B sütununda X1, X2......ler ikişer tane olunca KAÇINCI fonksiyonu işleri karıştırıyordu.
Sanırım, 2021 Ofis de LET ve METİNBİRLEŞTİR fonksiyonları vardır.
HTML:
Kod:

Kusura bakmayın, galiba bu her iki fonksiyonda sizde yok, LET 2021 in bazı versiyonlarında, METİNBİRLEŞTİR sadece 365 de varmış.
Ben 365 de ne varsa 2021'de de var diye düşünmüştüm.:sick:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri