• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Checkbox Visible olmamasına rağmen sayfaya yazdırıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

matrakkisi

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhaba öncelikle herkese,

Şimdiden yardımlarınız emekleriniz için teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.

UserForm2 ve UserForm4 olarak 2 formu birbirine UserForm2'nin CommandButton1'i ile UserForm4.show diyerek bağladım bunu yaptığımda aynı zamanda başka kodlar da yazdım bunlar: bazı Checkboxlar Userform4 üzerinde visible bazıları ise visible=false idi. Visible'ları seçtiğim vakit bir hücreye tik şeklinde yazsın, seçmediğimde ise "x" şekli atsın diye komut verdim. Ancak önceki sayfadan visible olarak seçmediğim yani visible olmayan invisible olan değerler de sanki ben seçmemişim gibi "x" yazılıyor. Bu problemi nasıl çözebilirim, şimdiden yardımlarınızı beklerim değerli vaktinizi ayırıp yardımcı olabilirseniz çok memnun ve çok müteşekkir olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

4 tane checkbox tanımladım ama diğerleri zaten visible değil zaten istesem de seçemem.
Ekran görüntüsü 2023-08-29 004724.png

Ancak sanki ben isteyerek seçmemişim gibi visible ama ben tiklemedim deyip aşağıdaki gibi geliyor.

Ekran görüntüsü 2023-08-29 004733.png

Problem yaşadığım kod burası olabilir. UserForm4 altında:

If UserForm4.CheckBox1.Value = True Then
Sheets("Datas").Cells(12, 8).Value = "R"
Else
Sheets("Datas").Cells(12, 8).Value = "Q"
End If

If UserForm4.CheckBox2.Value = True Then
Sheets("Datas").Cells(16, 8).Value = "R"
Else
Sheets("Datas").Cells(16, 8).Value = "Q"
End If

If UserForm4.CheckBox3.Value = True Then
Sheets("Datas").Cells(20, 8).Value = "R"
Else
Sheets("Datas").Cells(20, 8).Value = "Q"
End If

If UserForm4.CheckBox4.Value = True Then
Sheets("Datas").Cells(24, 8).Value = "R"
Else
Sheets("Datas").Cells(24, 8).Value = "Q"
End If
End Sub

NOT: R ve Q dememin sebebi Wingdings 2 Fontunda R nin tike Q'nun ise X ya karşılık gelmesiydi. Eğer bu şekilde tiklediğimde tik ve tiklemediğimde çarpı getiren başka bir öneriniz varsa memnuniyetle ve heyecanla incelemek isterim. Şimdiden çok teşekkürler çok sağ olun.

Merhaba,
Kodlarda checkbok ların visible özelliğini ilgilendiren bir durum yok.Tik varsa şunu yap yoksa bunu yap şeklinde kolar.
Visible özelliğini de dahil etmek istiyorsanız koda ilave etmelisiniz.

If UserForm4.CheckBox1.Value = True And UserForm4.CheckBox1.Visible = True Then gibi...

Konu Sahibi
Merhaba,
Kodlarda checkbok ların visible özelliğini ilgilendiren bir durum yok.Tik varsa şunu yap yoksa bunu yap şeklinde kolar.
Visible özelliğini de dahil etmek istiyorsanız koda ilave etmelisiniz.

If UserForm4.CheckBox1.Value = True And UserForm4.CheckBox1.Visible = True Then gibi...
Öncelikle zaman ayırıp baktığınız ve emek gösterdiğiniz için çok teşekkürler. Sizin dediğiniz gibi yapmayı denedim öncesinde de denemiştim ama olmuyor. Bence olmamasının sebebi visible olup olmama durumunu UserForm2'de kodlarken UserForm4 üzerine yazdırıyoruz. Nasıl düzeltebilirim? Tekrar bakma şansınız var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim. Ali ÖZ

Konu Sahibi
Kusura bakmayın yanlış dosyayı iletmişim çok özür diliyorum
maalesef bu da benim düzenini değiştirdiğim bir dosyaymış. Asıl dosya bu yani problem check (2) adlı. Kusura bakmayın art arda çok mesaj oldu.

Konu Sahibi
Ne kadar teşekkür etsem az çok sağ olun desteğiniz, emeğiniz vaktiniz için. Ellerinize sağlık, hatam olduysa af ola. Tekrardan çok sağ olun.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri