• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Checkbox tickini sayfaya yazma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

matrakkisi

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhabalar öncelikle herkese,

VBA üzerinden CheckBoxlar'ımı tiklediğim vakit, Exceldeki belirli hücrelere tik atmasını istiyorum.

1693481479080.png

Ancak her seferinde hücreye adıyla beraber bir CheckBox ekleniyor ve her seferinde yeni bir checkbox ekleniyor.

1693481670388.png

Alttaki resim de her tıkta yeni üretilmesini gösteriyor.
1693481750890.png
Her tıkta yeni üretilmeyen ve de Onay Kutusu adında olmayan sadece sade bir checkbox kullanmak, VBA üzerinden tiklediğimde oradan da tiklenmesini görmeyi istiyorum. Şimdiden emekleriniz için teşekkür ederim. Yardımlarınızı beklerim.

Kodum da aşağıdaki gibidir.

Private Sub Checkbox1_Click()

Dim ws As Worksheet
Dim cellCheckBox1 As CheckBox

' Set the worksheet
Set ws = ThisWorkbook.Sheets("Sayfa1")

' Access the checkbox within cell E6
Set cellCheckBox1 = ws.CheckBoxes.Add(Left:=ws.Cells(6, 5).Left, Top:=ws.Cells(6, 5).Top, Width:=ws.Cells(6, 5).Width, Height:=ws.Cells(6, 5).Height)

' Synchronize the checkbox value with Checkbox1 on the UserForm
cellCheckBox1.Value = Me.CheckBox1.Value

End Sub

dosya bir tane checkbox var ve kodda E6 ya atıyor
diğer checkbox ları da ekleyip gerekli sütunlara atamasını yapmalısınız
' Synchronize the checkbox value with Checkbox1 on the UserForm
sonuna
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
eklerseniz açıklama yazmaz

Konu Sahibi
Öncelikle içerisine yazı yazılmaması konusunda desteğiniz için teşekkürler, 1 tane var kodda E6 ya yazıyor her checkboxa tıkladığımda tekrar çıkarıyor

Bu fotoğrafta anlatmak istediğim aslında buydu her bastığımda yeni bir tane üretiyor ben 3 defa bastım ve 3 defa üretti bu ürettiğini de göstermek için kenarlara ayırdım farklı yerlere koydum fotoğraftaki gibi.
Asıl isteğim tek bir tane yaratması bunu nasıl yapabilirim? Checkboxa her bastığımda yalnızca 1 tane üretsin her bastığımda bir sürü kez üretmesin. Bunu amaçlamıştım tüm emeğiniz ve vaktiniz için ayrıca teşekkür ederim tekrardan çok sağ olun elinize sağlık.

1693481750890-png.19894

Konu Sahibi
azraep
Ayrıca kodu çoklu yapınca yani E6'nın da aşağısına yazınca (E7, E8, E9....) diye gidince fark ettim ki üsttekinin tikine göre şekilleniyor hep. Yani tiki E7'nin tikini işaretlemek istedim önce diyelim izin verilmiyor. E6'nın tikli olması gerekiyor. Veya tiki kaldırmak istesem de önce E6'nın tikinin kalkması gerekiyor. Yardımlarınızı beklerim şimdiden teşekkür ederim.

dener misiniz ?
checkbox yerine Combobox kullandım

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri