• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Çalışma Sayfalarını Veri Kopyalama Otomatik Yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Excelismail

Yeni Üye
Aldığı beğeni
60
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Herkese iyi geceler.

Excel İmsakiye çalışma sayfalarında düzenlemeler gerekiyor. Bu çalışma sayfalarında desteklerinizi bekliyorum.

Micosoft 365 kullanıyorum.

Excel İmsakiye Çevrim içi çalışma sayfasını ile Excel İmsakiye Local çalışma sayfaları tek bir sayfa olarak birleştirilir mi?

Eğer birleşirse Excel İmsakiye Çevrim içi A, B, C, D, E, F, G sütunlarının verileri Excel İmsakiye Local çalışma sayfasının yine A, B, C, D, E , F, G kopyalanır mı? Fakat, Excel İmsakiye Çevrim içi sayfası web sitesinden veri çektiği için Form aç butonuna tıklayınca kopyala işlemi yapması gerekiyor.

Ayrıca, Excel İmsakiye Çevrim içi Bayram Namazı, Kadir Gecesi, Fitre verileri Excel İmsakiye Local sayfasına kopyalanır mı?

Sayfanın kod kısmına bu kodları yapıştırın,
Sayfa isimlerini değiştirin. Sayfa1 de yapılan her şeyi -Sayfa2 ye kaydeder A1:Z10.000 arasındakileri.
. Ayrıca İmsakiye programları sayısız birini bulun kullanın

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim sourceSheet As Worksheet
Dim targetSheet As Worksheet
Dim copyRange As Range
Dim pasteCell As Range

Set sourceSheet = ThisWorkbook.Sheets("Sayfa1")
Set targetSheet = ThisWorkbook.Sheets("Sayfa2")

Set copyRange = sourceSheet.Range("A1:Z10000")

Set pasteCell = targetSheet.Range("A1")

If Not Intersect(Target, copyRange) Is Nothing Then
pasteCell.Resize(copyRange.Rows.Count, copyRange.Columns.Count).Value = copyRange.Value
End If
End Sub

Konu Sahibi
asax, destek için sağ olasın.

Kodları, Excel İmsakiye Çevrim içi çalışma sayfasına mı, Excel İmsakiye local mı yapıştıracağım? Ayrıca, her iki çalışma sayfasının sayfa adlarını Excel İmsakiye Çevrim içi sayfalarını sayfa 1 Excel İmsakiye local sayfa 2 mi yapacağım?

Hangi sayfada işlem yapılıyor ise o sayfanın kod kısmına yapıştırıp , kodlarda ki sayfa isimlerini uygun şekilde değiştirin

Konu Sahibi
Excel İmsakiye Çevrim içi Sayfa1 yapıp, bu sayfada Module kısmını yapıştırdım. Excel İmsakiye Local Sayfa2 yaptım. Şuan kopyalama yapmıyor.

Kapalı bir sayfa için değil bu kodlar, açık olan sayfanın 2. sayfası gibi olacak.
sayfa ismine 2 kere tıkla seçilsin ctrl+c yap koda git değiştir diğer sayfayı da aynı şekilde yap

Konu Sahibi
asax, siz bunu gifli (görüntülü) olarak bunu yapabilirmisiniz?

Bakııpda yapmaya çalışayım...

modül ekleyin çalıştırın

Sub BirlestirVeKopyala()
Dim deger1 As Variant
Dim deger2 As Variant
Dim birlesmisDeger As String

' Sayfa1'den A1 ve A2 hücrelerindeki değerleri al
deger1 = Sheets("Sheet1").Range("A1").Value
deger2 = Sheets("Sheet1").Range("A2").Value

' A1 ve A2 değerlerini aynı formatta birleştir
birlesmisDeger = "tl" & Format(deger1, "#,##0.00") & ",00 " & "tl" & Format(deger2, "#,##0.00") & ",00"

' Sayfa2'deki hedef hücreye birleştirilmiş değeri kopyala
Sheets("Sayfa1").Range("A1").Value = birlesmisDeger
' Hedef hücrenin sayı biçimini "Para" olarak ayarla
Sheets("Sayfa1").Range("A1").NumberFormat = "-* #,##0.00 tl-;-* #,##0.00 tl_-;-* ""-""tltl tl-;-@-"
End Sub

Konu Sahibi
asax hocam, kusurabakmazsanız bunu yarın işten gelince devam edeyim. Zamanınızı aldım.

Konu Sahibi
Merhaba.
Alttaki linkteki neden 15.Mesajdakini kullanmıyorsunuz?

Ayrıca sonucu bir resimde gösterin.

Localdamı diğerindemi birleşecek mesela.
Localdamı veriler çaırılacak diğerindemi mesela.
Extra bir sayfa ekleyip ordamı birleşecek mesela.
Tam anlatırsanız akşam bakabilirim.

Konu Sahibi
Tekrardan merhabalar Refaz hocam. Hocam biraz uzun olabilir.

Ne yapmaya çalıştığımı ne yapmak istediğimi söyleyeyim. 15. mesajdakini kullanıyorum. Kısaca bir sayfadaki bazı verileri başka çalışma kitabına taşıma diyeyim aklıma bu kadar geliyor.

15. Mesajdaki Excel İmsakiye Çevrim içi bütün il ve ilçelerin tek bir butonla form aç ile tüm sayfadaki bilgileri getiriyor. Kısaca; tarih, sahur, iftar ve teravih vakitleri…

Excel imsakiye çevrim içi diye bilgileri otomatik çektiği için öyle ad verdim. Excel imsakiye local manuel, kopyala yağıştır veri girişi yapılıyor. Excel imsakiye local otomatik veri çekmiyor. Ama Excel imsakiye local da bayram namazı tarihi ve saati, kadir gecesi tarihi ve fitre tüm cihazlar da İos, Android, Windows, Mac, linux dahil vbz.. bu kısımları gösteriyor. Fakat Excel imsakiye çevrim içi de bayram namazı tarihi ve saati, kadir gecesi tarihi ve fitre kısımları akıllı cihazlarda bu verileri göstermiyor. Excel imsakiye tüm platformlarda gözüksün diye excel imsakiye local de daha çok insana ulaşacak. İşin özü aslı bu Refaz hocam. Yani çok insan ulaşsın diye böyle uğraş içindeyim. Toplam dokuz yüz küsür il ve ilçeyi kopyala yapıştır yaprak yapıyorum. Şu an sizin yaptınız en son hali ile artık kopyala yapıştır yapmadan sadece form aç düğmesine tıklayıp tüm il ve ilçeleri ayrı ayrı yine yapmak daha da kolay oldu.

Tabi sitede yayınlayınca örneğin Adan Excel imsakiye 2024 adı ile yayınlayacağım.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Excel imsakiye çevrim içi A2 den G31 e kadar verileri excel imsakiye local kopyala yapıştırmadan verileri geçirebilir mi? Ayrıca Excel imsakiye çevrim içi bayram namazı tarihi ve saati, kadir gecesi tarihi ve fitre kısımlarını sadece tarih saat ve fitre ücreti Excel imsakiye local atsın, taşısın…

Ben buna Excel kitapları birleşsin dedim, aklıma bu kadar geldi. Geldi sizce böyle uygun deseniz olur derseniz tabi ki elbette olur, Refaz hocam.

Konu Sahibi
asax hocam saygılar...:)

asax hocam, geçen sene akıllı telefonlarda excel imsakiye local çalıştığı yeni farkına fardım...

Excel imsakiye çevrim içi A2 den G31 e kadar verileri excel imsakiye local kopyala yapıştırmadan verileri geçirebilir mi? Ayrıca Excel imsakiye çevrim içi bayram namazı tarihi ve saati, kadir gecesi tarihi ve fitre kısımlarını sadece tarih saat ve fitre ücreti Excel imsakiye local atsın, taşısın…
Bunu kod ile local dosyagı açtırıp yapıştırıp kapatırız.Adı ile yapmaya kalksak problem.Neyse zor değil anladım konuyu hallederim.

Anladığım kadarıyla yaptım.Local ve diğeri aynı dizinde olmalı.
Aktarırken formülleride aktarttım sadece değer olacaksa koddaki ilgili yer değişecek sadece.

11.gif

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri