• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Büyük Veride Çift Yönlü Karşılaştırma İçin Scripting.Dictionary Optimizasyonu ve Hafıza Sorunu

ahmet442

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
0
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Herkese merhaba, iyi forumlar.
Şirketteki veri tabanından çektiğimiz iki farklı büyük veri kümesini eşleştirmek için normalde klasik For-Next döngüleri veya Application.Match kullanıyordum fakat satır sayısı 700.000 seviyesine gelince işlem kilitleniyor. Yaptığım araştırmalarda en hızlı yöntemin Scripting.Dictionary nesnesi olduğunu gördüm.Ekli dosyada paylaştığım yapıda, iki farklı sayfadaki benzersiz ID'leri hafızaya alıp eşleşenlerin yanına güncel fiyatları getirmek istiyorum. Dictionary yapısını kurdum ancak veriler çok büyük olduğundan belli bir satırdan sonra "Out of Memory" (Bellek Yetersiz) hatası alıyorum veya Excel tamamen kapanıyor.Dictionary nesnesini en yüksek performansla çalıştırmak, hafızayı şişirmemek ve işlem bittiğinde tamamen temizlemek (Erase/Nothing) için en doğru algoritma mimarisi nasıl olmalıdır?
Konunun uzmanı hocalarımızın desteğini rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Linkteki konu faydalı olabilir..

Yapay Zekâ (AI) Çözüm Önerisi:
Merhaba, 700.000 satır gibi büyük verilerde Out of Memory hatası almanızın temel nedeni, verileri hücre hücre döngüye sokmanız veya nesneleri hafızadan temizlememenizdir. En hızlı ve belleği şişirmeyen yöntem, sayfadaki verileri doğrudan bir Variant Diziye (Array) alıp Dictionary nesnesini bu dizi üzerinden beslemektir.
Aşağıdaki optimize edilmiş mimariyi deneyebilirsiniz

HTML:
CoffeeScript:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Not: Değerli hocalarımız bu dizilimde RAM optimizasyonu için daha farklı bir API veya Scripting.Dictionary alternatifi önerir mi?

Geri